Input your search keywords and press Enter.

Zajednička izvedba „Gusara s Porporele“ dubrovačkih „klasičara“ i simfoničara

 

Bivši i sadašnji učenici dubrovačke Klasične gimnazije “Ruđer Bošković” su s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom snimili divan video i izvodeći Gusara s porporele, poslali snažnu poruku svima da se, neovisno o okolnostima, uvijek možemo bolje zauzeti za sebe!

Nije stvar u tome da se oni koji idu naprijed ne boje, nego da strah svladavaju baš kao gusar iz pjesme – optimizmom, upornošću, dobrotom, prijateljstvom, zajedništvom, vedrinom duha, pozitivnim stavom.“ – ovo poručuju bivši klasičari sadašnjima i svima otvorena duha.

Ne bismo uspjeli bez zajedništva. Dobri duh cijele priče bio je Ante Gelo, bivši klasičar (zagrebački!), glazbenik koji svijet nastoji obojiti optimizmom, znanjem, profesionalnošću i neodoljivim šarmom – poručuju su iz klasične gimnazije uz objavu na Facebook-u.

Ideja za stvaranje videa krenula je od pedagoginje Marijane Vekarić, preko kanala “Pandemija dobrote” koji je kao stručna suradnica formirala na platformi Teams preko koje se odvija nastava na daljinu. Svrha kanala Pandemija dobrote je održavanje povezanosti učenika i nastavnika koji daju podršku jedni drugima na razne načine, dijeleći sve dobro što misle, rade, osjećaju – u obliku radova, dojmova, doživljaja, postavljanja postova s motivirajućim porukama, malim detaljima koji mogu uljepšati dan i jednostavno širiti pozitivnu energiju. Izuzetna je važnost povezanosti i zajedništva te se upravo to pokazalo i u ovom videu. Dobrom voljom i željom se može postići puno, a još kad pritom imamo uza se osobe poput Ante Gela koji svojim znanjem i vedrinom pomognu realizirati, rode se ovakve divne stvari.

Renata Roman Dobroslavić

Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.