Input your search keywords and press Enter.

Zagrebački plesni ansambl je izvedbom jedne od ponajboljih recentnijih plesnih predstava „Gore“, nastaloj prema koreografiji Ferenca Fehéra, oduševio festivalsku publiku u nedjelju, 19. srpnja, u parku Gradac.

Svojom najnovijom produkcijom „Gore“, Zagrebački plesni ansambl kroz Plesnu mrežu Hrvatske predstavio je svoj pomlađeni i sve ženski postav. „Gore“ je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. Dinamična izvedba prikazala je životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Izvedeni amazonski freestyle pokreti opisali su iznimnu solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

Fizički zahtjevna koreografija koju je sjajno iznio snažan ženski kolektiv Zagrebačkog plesnog ansambla, izazvala je oduševljenje i gromoglasan pljesak publike, a već ovu srijedu 22. srpnja, u parku Gradac na programu je prvi od dva festivalska nastupa Folklornog ansambla Linđo, s početkom u 21.30 sati.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, Caboga Stiftung, HEP, OTP banka, Euroherc, ACI, ALH, Tele2, Kraš, Croatia Airlines, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *