Input your search keywords and press Enter.

Na današnjoj press konferenciji na galijunu Tirena, agencije Elite Travel, najavljeno je Proljeće u Konavlima.

Novi je to program koji je osmislila udruga Agroturizam Konavle, a realizirat će se uz partnerstvo brojnih institucija, udruga i turističkih agencija.

Ove subote 2. svibnja program počinje treking utrkama za profesionalce, rekreativce, ali i turiste. Start utrka je u Cavtatu, a cilj je Cadmos village u Konavoskom polju gdje će se uz iće i piće u prirodi održati i rock koncert dubrovačkih grupa.

U nedjelju 10. svibnja javnosti će se predstaviti biciklističko-pješačka staza Ćiro, s centralnim dijelom programa u Mihanićima gdje se na nekadašnjoj željezničkoj pruzi nalaze najznačajniji infrastrukturni objekti, čak 3 tunela od kojih je jedan dug gotovo 500 metara.

Ponedjeljak 11. svibnja rezerviran je za školu u prirodi, koju će pohađati 1000 osnovaca iz Konavala i Grada.

Posljednji vikend ove manifestacije započinje u subotu 16. svibnja, multiactivity utrkom za sportaše u raznim aktivnostima, dok će završno događanje u nedjelju 17. svibna u Pridvorju obilježiti likovna kolonija, prezentacija konavoske kuhinje i vina, kao i rekreativno jahanje, pješačenje, bicikliranje i vožnju turističkim vlakićem, a kao šlag na kraju i let balonom ponad Konavala uz kušanje Malvasije dubrovačke.

Organizatori su danas na konferenciji za novinare pozvali građane Dubrovnika i Županije kao i turiste da im se pridruže u ovima aktivnostima koje imaju za cilj da se domaći i turisti upoznaju s ponudom Konavala.

Program su novinarima predstavili Ivo Mujo, Luka Anđelinić i Ivo Vodopić iz Agroturizma Konavle, Frano Herendija iz TZ Konavala, Ivo Klaić iz Županije, Šime Cimerman i Iva Matina iz agencije Outdoor, Zoran Ateljević iz Cadmos Villagea te Mijač Banac iz udruge Baština.

Treba napomenuti kako će konavoska seoska domaćinstva imati otvorena vrata za posjetitelje slijedećih datuma 1.,2. i 3. , 9. i 10. te 16. i 17. svibnja.

Agroturizam Konavle