Input your search keywords and press Enter.

Vesela proslava 50. obljetnice nastanka stripa Alan Ford upriličila se 17. travnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad u organizaciji Dubrovačkih knjižnica.

Sam ambijent Knjižnice koja je za potrebe događaja uređena kao cvjećarnica, sjedište grupe TNT, sa slobodnim ulazom i izlazom koji se naplaćuje, garantirala je kako posjetitelje očekuje urnebesna zabava. Tom dojmu pridonio je i siromašan domjenak, tanki kolutovi hrenovaka i graha na starom tostu, a sve zaliveno lošom kapljicom crnog vina.

Veliki obožavatelj Alana Forda, dr.sc. Pero Maldini, podijelio je s publikom sve o povijesti stripa, autorima i likovima te zanimljivim činjenicama. Nakon toga slušale su se priče Broja 1 u izvedbi Željka Tutnjevića. Uslijedila je tombola poslije koje su posjetitelji dobili unikatne bookmarke i priliku da se fotografiraju s likovima iz Grupe TNT u ambijentu cvjećarnice.

Izložba u stilu Alana Forda, koja sadrži originalne kadrove iz stripa i informativne plakate, bit će izložena tri tjedna i stalno dostupna svima kako bi u cvjećarnici mogli provoditi vrijeme u raspravi i čitanju Alana Forda.

Ovo događanje poslužilo je kao uvod u Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama koja će se održati 23. travnja.

Foto: Vedran Levi

 

 

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)