Input your search keywords and press Enter.

ZA SEDAM KLUBOVA 96 TISUĆA EURA

Uručeni ugovori za sufinanciranje programa sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Predstavnicima sedam dubrovačkih sportskih klubova dubrovački gradonačelnik Mato Franković uručio je danas ugovore za sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. godini.

Sukladno dostavljenim programima, dodijeljeni su im ugovori ukupne vrijednosti 96.442,00 eura, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 32 tisuće eura.

”Svake godine imamo sve veći broj zainteresiranih klubova, a na ovaj način Grad potiče klubove na rad s osobama s invaliditetom i djecom s poteškoćama te ih na taj način uključuje u rad klubova i sudjelovanje u dostupnim natjecanjima. Pružajući iste mogućnosti za sve i kao društvo pokazujemo svoju zrelost. To je nešto što svakako trebamo graditi i dalje. Posebno je važno da se djeci s posebnim potrebama pruži jednaka prilika, da se u okviru svojih mogućnosti pridruže nekom sportu i tu ostvare dobre i kvalitetne rezultate”, rekao je gradonačelnik Franković u ovoj prigodi.

Svoje su programe na Javni poziv ove godine prijavili Tenis klub Dubrovnik, Atletski klub Dubrovnik, Judo klub Dubrovnik 1966., Plivački klub Jug, Stolnoteniski klub Libertas, Judo klub Fortitudo i Taekwon-do klub Shark. Dodijeljenim sredstvima sufinanciraju se aktivnosti poput edukacije stručnog kadra, nabavke sportskih rekvizita i opreme, stručnog rada i natjecateljskog programa sportaša s invaliditetom te potpore perspektivnim mladim sportašima s invaliditetom.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom, a koja je u 2022. godini naovamo višestruko rasla.

Sufinanciranjem ovakvih programa Grad Dubrovnik želi potaknuti bavljenje sportom osoba s invaliditetom te utjecati na povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje sportskih programa treninga i natjecanja u sportskim klubovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)