Input your search keywords and press Enter.

Za dan sv. Patrika palača Sponza osvijetljena zelenom bojom

U suradnji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika s Veleposlanstvom Irske, u nedjelju, 17. ožujka u 18:30 sati,  Dubrovačka palača Sponza na Stradunu će biti u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening.

Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji Tourism Ireland-a uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta i u Hrvatskoj, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Desetagodišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti rekordnih pet gradova i devet mjesta ove nedjelje.

Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi sudjeluju gradovi Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, Crkva sv. Donata, Zagreb će osvijetliti četiri  lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore iMeštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice “Molo Longo”.

Sa svojim rekordnim sudjelovanjem, Hrvatska je ponovno pokazala da je veza između Irske Hrvatske svake godine sve jača. Poznate svjetske znamenitosti uključene u inicijativi Tourism Ireland-a za proslavu Dana sv. Patrika su London Eye i mnogi drugi.

Više informacija o 10. godišnjoj globalnoj inicijativi možete naći na:https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2019/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

 

 

 

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)