Input your search keywords and press Enter.

Wine ViP Event

Split i Zadar 21.2. i 22.2. domaćini

Wine ViP Eventa

 

Ove godine, osme po redu Wine ViP Eventi će započeti svoju „turneju” iz Splita 21.veljače a odmah idući dan je u Zadru. Organizator se nada i vjeruje da će se i ove godine ponoviti ona prošlogidišnja fantastična atmosfera i vrlo velika posjeta.

U Splitu će prvi ovogodišnji a trideset i treći dosadašnji događaj biti organiziran opet u prekrasnom hotelu Amphora na Žnjanu 21.veljače (srijeda), a u Zadru će biti domaćin prekrasan „Modrićev” hotel Amare u centru Zadra odmah sljedećeg dana tj. 22.veljače (četvrtak). Program događaja započinje od 14 i traje do 21 sat.

Wine ViP Event jedinstven je događaj namijenjen poboljšavanju i unaprijeđivanju kvalitete ponude i usluge u hrvatskom ugostiteljtvu i turizmu, a namijenjen je svim osobama iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti. Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pomno izabrali programe radionica.

Program je raznovrstan te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i vrlo korisno. Edukacijski dio radionica u Splitu otvorit će se s panelom – Kvaliteta enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske gdje će gostovati direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, zatim vrhunski ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak i poseban gost jedan od najboljih evropskih i svjetskih sommeliera iz Austrije Suwi Zlatić. Panel će voditi iznimno kvalitetna novinarka za temu enogastronomije Sandra Barčot.

Nakon panela uslijediti će ostale razne radionice a u kojima će gosti zaista moći uživati. Jedna od radionica koju treba istaknuti a koja je prvi put u Splitu i Zadru je o SAKE-u, a koju će voditi sommelierski prvak Austrije – Suwi Zlatić. Za ovu radionicu potrebno je unaprijed napraviti prijavu i upatiti kotizaciju iznosi 50€ na webu: http://suwine.at/lp/sake-trening-hrvatska/ ili na email info@suwine.at.

Uz ovu radionicu, tu su i brojne druge a na kojima je besplatan ulaz bez unaprijed napravljenih prijava, a broj osoba je ograničen, a više informacija o njima, kompletnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.

Osim edukativnog programa, gosti će moći uživati u brojnim domaćim i regionalnim izlagačima koji će se doći predstaviti sa svojim najboljim i najkvalitetnijim proizvodima.

Ova dva vrlo kvalitetna eventa imaju veliku potporu županija Splitsko-dalmatinske i Zadarske, Grada Zadra, Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Zadra, zatim Obrtničke komore Zadarske županije, Hrvatske turističke zajednice kao i nekoliko dalmatinskih gradova i općina dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije primati donacije od 5 ili više eura za čašu, u Splitu za Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sanus Split a u Zadru za Ligu protiv raka Zadar.

Ali ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to da svaki gost će prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu. U realizaciji te vrlo posebne ideje i nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce iz Zagreba.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com .

Dodajmo da će dan prije samoga eventa u Splitu 20.02. (utorak) organizator Dantes sa svojim timom i sa timom ljudi velikog srca u prekrasnom hotelu Amphora (koji je domaćin i najveći partner ove lijepe priče) organizirati donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Udrugu roditeja djece oboljele i liječene od karcinoma SANUS iz Splita.

Osim domaćina hotela Amphora potporu projektu su dali i Restaurant Zrno Soli, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Restoran Šug, Pepas savijače, Restoran Evala 1903, Alexandercommerce, Ščurek, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Winery Željko Pecotić Baran, Červar i Rheos, Suwine…

Sudjelovati će vrhunski Chefovi i kuhari: Bruno Čuturić Chef hotela Amphora, zatim Branimir Prnjak Chef Restorana Zrno Soli, Luka Veić Masterchef 2023, Ivan Temšić Masterchef 2021, zatim Duje Kanajet Chef i suvlasnik Restorana Šug, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska.. A poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti sa vinom je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sommeliera, austrijski šampion Suwi Zlatić. Program ove vrlo lijepe donacijske večere voditi će Jure Andrijašević.

Vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na ovoj vrlo lijepoj večeri je od najmanje 30 € po osobi pa do koliko gosti smatraju da im nije puno odvojiti za pomoći Udruzi Sanus.

Sve zainteresirane osobe iz svijeta turizma i ugostiteljstva i povezanih djelatnosti uz turizam, za sudjelovanje na donacijskoj večeri kao gost mogu se javiti na email: info@dantes.biz dok se mjesta ne popune a broj mjesta je vrlo ograničen. Sva prikupljena sredstva na toj donacijskoj večeri biti će uplaćena Udruzi Sanus.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)