Input your search keywords and press Enter.

Vukovarci zahvalni Dubrovčanima na stalnoj brizi

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić boravili su 3. i 4. svibnja u Vukovaru u prigodi proslave Dana Grada Vukovara.

Predstavnici Grada Dubrovnika sudjelovali su 3.svibnja u protokolarnom dijelu proslave: polaganju vijenaca na vukovarskom Memorijalnom groblju, svetoj misi u crkvi Sv. Filipa i Jakova, nebeskih zaštitnika Grada Vukovara, te na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara. U večernjem dijelu proslave, zapažen nastup imala je dubrovačka klapa Subrenum.
Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je 4. svibnja dubrovačko izaslanstvo u svom uredu, zahvalivši Gradu Dubrovniku i građanima Dubrovnika na stalnoj brizi koju iskazuju gradu prijatelju i njegovim građanima. Nastavit će se svi dosadašnji projekti suradnje gradova prijatelja na području obrazovanja i kulture, kao i suradnje braniteljskih udruga i drugih udruga civilnog društva, a poseban naglasak u budućoj suradnji dat će se na gospodarstvo, malo poduzetništvo i turizam. Kao dobar primjer uključivanja gospodarskih subjekata u suradnju gradova istaknuta je izrada tenisica za Dubrovački polumaraton, posebno dizajniranih i proizvedenih u vukovarskoj tvornici Borovo.

U vukovarskoj gradskoj vijećnici organiziran je i radni sastanak na temu “Zeleno – plava inicijativa”, projekta suradnje dvaju gradskih razvojnih agencija DURA-e i VURA-e. Riječ je o inicijativi spajanja poslovnih subjekata kontinentalne i jadranske Hrvatske u jedinstvene prodajno-izložbene prostore u Dubrovniku i Vukovaru kako bi se obogatila postojeća ponuda, kako za lokalno stanovništvo tako i za posjetitelje dvaju gradova. Osim prodajnih mjesta, cilj projekta je kreiranje zajedničke mreže partnera te organiziranje zadružnog modela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *