Input your search keywords and press Enter.

Volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” deveti put u Dubrovniku

Projekt „72 sata bez kompromisa“ ove godine se održava od 12. do 15. listopada 2023. na 19 lokacija diljem Hrvatske pod sloganom „Ostavi trag!“.  Među tim mjestima su Dubrovnik i Vela Luka.

„72 sata bez kompromisa“ je projekt koji je zaživio u deset europskih zemalja, a u Hrvatskoj ove godine slavi svoju jubilarnu desetu godišnjicu postojanja. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom vremenskom periodu. Posebnost projekta je upravo u riječi beskompromisnost, volonteri daruju svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima je potrebno. Uz nova znanja i vještine koje će volonteri dobiti sudjelovanjem u projektu, iskusit će i bogatstvo suradnje, prijateljstva, timskog duha, otkrivanje sebe na jedan drugačiji način.

Svaki volonter, svaka akcija, svaki grad/općina sudionik ostavljaju značajne, duboke i lijepe tragove diljem naše Domovine. I tako već punih deset godina. Ove godine preko 3500 mladih volontirat će na 450 volonterskih akcija. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina, a prijave su moguće na mrežnoj stranici 72 sata bez kompromisa.

Val volontiranja širio se brzo, sve više i više gradova se diljem Lijepe naše uključivalo, a ove godine u projektu sudjeluju: Vukovar, Belišće, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Suhopolje, Križevci, Sisak, Zagreb, Karlovac, Krk, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sinj, Metković, Dubrovnik i Vela Luka.

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji je svoje početke imao devedesetih u Njemačkoj kada je skupina mladih katolika pokrenula projekt želeći promicati volonterstvo i podići svijest svojih vršnjaka o potrebama lokalne zajednice, osobito onih na marginama društva. Projekt se širio po cijeloj Europi te 2014. iz Sarajeva došao u Split. Od tada se beskompromisno volontiranje širi cijelom Hrvatskom u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik, Studentskog katoličkog centra Split, Studentskog katoličkog centra Palma (Zagreb) i Studentskog katoličkog centra Osijek.

U Dubrovniku se projekt po deveti put održava u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU) uz podršku Caritasa Dubrovačke biskupije i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)