Input your search keywords and press Enter.

Volonteri posjetili dom Domus Christi

Volonteri Pomorsko – tehničke škole u posjetu Domu za starije i nemoćne osobe “Domus Christi”: Učenici Pomorsko – tehničke škole zaigrali tombolu i zapjevali u “Domus Christi-ju”

Jučer je u sklopu projekta “DU, you volunteer?” Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai održana volonterska akcija. Učenici Pomorsko – tehničke škole u pratnji svoje profesorice Silvije Popović te djelatnica Udruge Bonsai, Katarine Capor i Sandre Dubravčević posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe “Domus Christi”. Volonterska akcija održana je povodom Međunarodnog dana solidarnosti kao i predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Ravnateljica Mirjana Vujnović, djelatnici i štićenici Doma za starije i nemoćne osobe pozdravili su inicijativu Udruge Bonsai i učenika Pomorske – tehničke škole.

Cilj volonterske akcije po riječima Katarine Capor je međugeneracijsko druženje koje pridonosi smanjenju socijalne isključenosti osoba treće životne dobi. Štićenici Doma poučili su učenike pravilima tombole. Dobitnici “činkvine” i “tombole” osim slatkih nagrada osvojili su po dvije ulaznice za predstavu po izboru u kazališnoj sezoni 2017. Ovaj dar donacija je Kazališta Marina Držića, ustanove koja je prepoznala važnost ove volonterske akcije. Nakon tombole, štićenici Doma, djelatnici i učenici zapjevali su sa Slobodanom Matićem poznatim kao vrsnim harmonikašem.

Ovo je drugi put da učenici sudjeluju u volonterskoj akciji u organizaciji Udruge Bonsai. Prvi put su razveselili djecu iz Osnovne škole Marin Držić – Škole s posebnim programom. Djelatnici Pomorsko – tehničke škole i ravnatelj Antonio Lučić pokazali su osviještenost o važnosti promicanja volonterstva među mladima kao alata za razvoj aktivnih građana grada Dubrovnika.

Autor teksta: Sandra Dubravčević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)