Input your search keywords and press Enter.

Fekalije po Ombli – Smrad od fekalija se širi Rijekom dubrovačkom

Otvoreni eko apel odgovornim Komunalnim institucijama Grada koje brinu o čistoći naše rijeke Omble:

Poruke su koje proteklih dana dobijama od mještana Rijeke dubrovačke preko našeg Zelenog telefona Eko fona o2o/453-850 …
Mještani su uznemireni kažu da je rijeka Ombla na pojedinim mjestima žuta a užasan smrad na ove nenormalne vrućine posebno na području Mokošice na moru, (ex zdravstv. stanica), Sustjepana i ispod naselja N. Mokošice čine svoje… ne može se disati od strašnog smrada.
Isto tako mještani bi se okupali ali se boje kakve zaraze posebno za djecu.
Obratili smo se prije 4 dana ispred naših ekoloških udruga Centru 112, koji su nam rekli da su već imali pritužbi građana u svezi fekalija u Ombli te da su obavjestili Lučku kapetaniju, Dubrovnik. Pitali smo telefonom za mišljenje i gosp Mata Frankovića, direktora Aci Marine Dubrovnik, i predsjednika GV vijeća Grada, koji nam je rekao da i on primjećuje da se ovih dana naša Ombla promijenila, te da osjeti odmah kod Sutjepana u svom autu nesnosan smrad miris fekalija.Evo jučer su nam se opet žalili preko Zelenog telefona mještani koji žive uz rijeku Omblu (ispod naselja N.Mokošica i mobit. odašiljača) se kako je rijeka Ombla žuta i kako se osjeća nesnosan vonj fekalija! Kažu nam sve živo smo zvali u Gradu a svatko govcori da nije u njihovoj domeni znači uvijek je kod nas prisutan… onaj uvriježeni syndrom „ping-pong“!
To što nam se fekalije prelijevaju po rijeci Ombli nije nažalost ništa novo, svake godine se to dogodi par puta. Iako je rijeka Ombla u strogo zaštićenom krajoliku, izgleda to komunalne i druge odgovorne institucije za njezinu zaštitu vrlo malo brinu. Da je sreća brinuli bi jako jer imati rijeku kakva je Ombla je neprocijenjivo bogatstvo.
Stoga molimo odgovorne komunalne službe Grada koje brinu o čistoći naše Rijeke da odmah reagiraju!
Tražimo žurno očitovanje!
„Rijeke su naša braća, one nam utažuju žeđ. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu!

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)