Input your search keywords and press Enter.

Vlahušić u službenom posjetu gradu prijatelju u Francuskoj

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima boravi u Francuskoj povodom pete godišnjice potpisivanja povelje o bratimljenju između francuskog Rueil – Malmaisona i Dubrovnika.

 

Tijekom posjeta Francuskoj gradonačelnik Vlahušić prisustvovao je i otvorenju izložbe “Dubrovnik, slavni grad, na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine” autora Damira Fabijanića.

Otvorenju izložbe, koja prikazuje stradanje Dubrovnika tijekom Domovinskog rata i njegovu poslijeratnu obnovu, prisustvovao je i Patrick Ollier gradonačelnik Rueila, hrvatski veleposlanik u Francuskoj dr.sc. Ivo Goldstein te direktorica predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica. Osim fotografija Dubrovnika izložene su i poznate skulpture konja Hrvoja Dumančića koji redovito izlaže u Francuskoj. Izložba je otvorena u prostoru gradske knjižnice u Rueilu i ostat će otvorena do 1. listopada.

U svome obraćanju gradonačelnik Andro Vlahušić i gradonačelnik Patric Ollier istaknuli su kako ova dva grada prijatelja imaju izvrsnu suradnju koja se nastavila i u zajedničkom projektu “Europski festival turizma i strategije” koji je i pokrenut na inicijativu gradonačelnika dvaju gradova prijatelja, a naizmjenice se održava u Rueil-Malmaisonu i Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)