Input your search keywords and press Enter.

Vlahušić s novim rektorom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika primio je u petak rektora Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikšu Buruma.

Gradonačelnik je još jednom čestitao rektoru na izboru i poželio mu uspješan rad, a teme razgovora kretale su se od izgradnje studentskog doma uz značajno sufinanciranje Grada Dubrovnika do niza mogućnosti za unapređenje suradnje između Grada i Sveučilišta u sljedećem razdoblju s posebnim osvrtom na viziju razvoja Sveučilišta.

Rektor Burum informirao je gradonačelnika o napretku projekta studenskog doma kazavši kako se potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje u siječnju iduće godine, te da bi dom trebao biti izgrađen do kolovoza 2018. godine. Gradonačelnik je rekao da Grad Dubrovnik samo u proračunu za 2017. godinu za studentski dom, sukladno potpisanom sporazumu, rezervirao iznos od 12 milijuna, a u 2018. godini preostalih 16,5 milijuna kuna.

Istaknuo je važnu ulogu Sveučilišta u pozicioniranju Dubrovnika kao znanstvenog središta. „Onako kako će Sveučilište u Dubrovniku izgledati za pet, deset ili petnaest godina, tako će izgledati i grad. Snaga prvog reflektirat će se na snagu drugog“, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako pokretačku snagu bilo kojeg Sveučilišta čine ljudi, programi i studenti te poručio rektoru da će Sveučilište uvijek, kao i do sada, imati punu potporu Grada. Podsjetio je kako je Grad izradu Strategije razvoja turizma povjerio upravo Sveučilištu.

Rektor Burum kazao je da će tijekom svog mandata stremiti k tome da dubrovačko sveučilište postane svjetski prepoznatljivo za što već postoje snažni potencijali, a u čemu očekuje čvrstu suradnju s Gradom. Razgovaralo se i o potrebi Sveučilišta za stanovima u svom vlasništvu, dijelom i za smještaj gostujućih profesora, što je jedan od osnovnih preduvjeta za budući razvoj Sveučilišta i Dubrovnika kao sveučilišnog grada.

Rektor je otvorio i aktualno pitanje iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj opsežnog arhiva te iznio inicijativu otvaranja Studentskog kluba po uzoru na klub koji je uz značajnu pomoć Grada Dubrovnika otvoren u Zagrebu, a o kojem skrbi Udruga studenata Dubrovnika “Libertas“, što je gradonačelnik pozdravio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)