Input your search keywords and press Enter.

Vlahušić pisao ministru financija u vezi misljenja za žičaru

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je pismo ministru financija Vlade Republike Hrvatske Zdravku Mariću na temu naplate koncesije za žičaru.

Poštovani gospodine ministre Marić,  
 
Obraćam Vam se kao gradonačelnik Grada Dubrovnika u želji da riješimo zajednički problem koji imamo oko naplate koncesije za žičaru u Dubrovniku.
 
Nastavno na Vaš dopis od 3. veljače 2016. godine u kojem nismo dobili pozitivno mišljenje na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade iz listopada 2015. godine, a koje je potrebno da bi isto tijelo moglo usvojiti Ugovor o koncesiji, napominjem da žičara od 2010. godine obavlja gospodarsku djelatnost prijevoza putnika bez plaćanja koncesijske naknade, samo na osnovu godišnjeg odobrenja za rad žičare koje je izdavalo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
 
Prošle godine smo dobili suglasnost Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom na zahtjev samih Excelsa nekretnina d.d. da se uvede koncesija koja bi iznosila 15 posto od svake prodane karte za žičaru u razdoblju od 50 godina.
 
Također, prošle godine žičara je prevezla 472 000 putnika, a od 8. srpnja 2015. godine, bez obzira na dogovoru Excelsa nekretnina d.d., Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Grada Dubrovnika zadržava i dobit od 15% koja bi se trebala uplatiti u gradski Proračun.
 
Molim Vas da još jednom razmotrite ovu Vašu odluku i date pozitivno mišljenje kako bi se stvorili uvjeti prema kojima će žičara poslovati sukladno zakonu.
 
Podsjećam da su Excelsa nekretnine d.d. suglasne s ovim prijedlogom kao i povjerenstvo Gradskog vijeća koje čine predstavnici svih političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću.
 
Molim Vas za žurnost oko ovog predmeta budući da je sezona već počela.  
 
S poštovanjem,
 
          Andro Vlahušić                           
Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *