Input your search keywords and press Enter.

Vladimir Frelih i Igor Kuduz predstavili svoje radove u Lazaretima

U sklopu projekta Grad kandidat: Razotkrivanje umjetnici Vladimir Frelih i Igor Kuduz predstavili su svoje radove „Kino Zora“ ili „Sunrise Cinema“ i „One Footage per Day“ jučer, 6. siječnja 2016. u Lazaretima.

Osječki umjetnik Vladimir Frelih predstavio je svoju ideju kina Zora koje bi zapravo prikazivalo prirodne izlaske sunca, nešto što je uvijek tu ali se ne doživljava na taj način. Stavljen u okvir kino platna izlazak sunca na ovaj bi način ponudio neobični kino doživljaj. Ipak, Frelih je svjestan kako bi takva intervencija u prostor narušila vizure Grada, a postavilo bi i okvir ili ograničenje koje nužno sa sobom donositakva ideja. Kroz razgovor s publikom koja je aktivno sudjelovala u prezentaciji zaključeno je da je instalacija kao ideja vrlo zanimljiva, može imati i dvije varijante gledališta ali bi morala biti postavljena na neko mjesto koje bi manje agresivno upadalo u prostor nego što je to slučaj na Porporeli.

Umjetnik Igor Kuduz prezentirao je stotinjak fotografija koje je zabilježio mobilnim uređajem za svog boravka u Dubrovniku. Na fotografijama su motivi koji prikazuju šire dubrovačko područje iz nekih novih kutova, a publici je bilo posebno zanimljivo vidjeti fotografije Dubrovnika za koje su morali dobro promisliti gdje su zabilježene. Kuduz je istaknuo kako je inspiraciju uglavnom nalazio izvan same povijesne jezgre grada, u Lapadu, Gružu, Mokošici i dalje. Fotografije Igora Kuduza može se vidjeti na Facebook stranici Dubrovnik 2020. kao i stranici autora.

Razotkrivanje se nastavlja večerasserijom projekcija u javnom prostoru grada,raznorodnih sadržaja od apstraktnih animacija dovideo-fotografskih eksperimenata, kao istraživanje mogućnostimodeliranja novih paradigmi percepcije javnog prostora.”Mogućnosti za 2020.” projekt je koji će realizirati multimedijalni umjetnik Sandro Đukić, a prezentacija projekcija održat će se u Lazaretima sutra, 8. siječnja 2016. u 20 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *