Input your search keywords and press Enter.

Visoki predstavnici izvođača radova u Dubrovniku: Pročistač pitke vode bit će izgrađen u ugovorenom roku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima održao je jučer sastanak s generalnim direktorom tvrtke Suez Environnement za područje Europe  Stephaneom Heddesheimerom. Predstavnici francuske tvrtke – izvođača radova na izgradnji pročistača pitke vode borave u radnom posjetu Dubrovniku kojom prilikom su posjetili gradilište u Komolcu, a s Upravom Vodovoda održan je redoviti koordinacijski sastanak.

Na sastanku s gradonačelnikom analizirano je trenutno stanje projekta te je iznesen plan daljnjih aktivnosti realizacije najznačajnije investicije na području komunalne infrastrukture koji će Dubrovčanima osigurati dugoželjenu opskrbu pitkom vodom tijekom cijele godine. Pripremne radnje na lokaciji budućeg pročistača uskoro će zamijeniti intenzivni radovi na izgradnji crpne stanice s uređajem za pročišćavanje vode za piće i pratećim infrastrukturnim objektom, a sukladno potpisanom ugovoru.Nakon sastanka održanog u rujnu u sjedištu tvrtke smeštenom u pariškom poslovnom centru La Defense, a kojem je prisustvovala članica Uprave zadužena za međunarodno poslovanje Marie-Ange Debon, direktor Sueza Heddesheimer još jednom je iskazao punu posvećenost ovom projektu te potvrdio da će postrojenje biti završeno i isporučeno u ugovorenom roku.

Izrađen prema najsuvremenijim tehničkim standardima i vrijedan 50 milijuna kuna  dubrovački pročistač bit će jedinstven u Hrvatskoj, kapaciteta dostatnog za osiguranje potreba za pitkom vodom građana i posjetitelja na cijelom području Dubrovnika.

Suez Environnement jedna je od vodećih europskih tvrtki koje se bave vodoopskrbom, rješenjima za obradu  vode, recikliranjem i obnovljivom energijom. Posluje u 70 država i ima više 80 tisuća zaposlenih. Pitkom vodom opskrbljuje 92 milijuna ljudi.

Podsjetimo, Vodovod Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskim vodama osigurao 566 milijuna kuna EU sredstava koja će se uložiti u osuvremenjivanje vodokomunalne infrastrukture. Pročistač pitke jest najvažniji, ali je također jedan od ukupno 30 projekata koji će se izvesti u sljedećem, četverogodišnjem razdoblju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.