Input your search keywords and press Enter.

Više od 500 mališana u povorci Maškaranog vrtićkog dana

Više od 500 mališana iz svih dubrovačkih vrtića u pratnji svojih odgajateljica preplavili su danas Stradun i pokazali svoje najbolje maske koje su marljivo pripremali za ovogodišnji Dubrovački karneval.

Razno voće, cvijeće, likovi iz crtića i filmova samo su neke od maski koje su se mogle vidjeti u povorci Maškaranog vrtićkog dana koji se održao danas ispred crkve svetog Vlaha.
Vesele, šarene maske i koerografija oduševile karnevalski žirir, ali im i zadali tešku zadaću u odabiru najbolje i najorginalnije maske. Stoga se karnevalski žiri odlučio ravnopravno nagraditi više maškaranih grupa.

Prvu nagradu osvojila je maska “Legići” Dječjeg vrtića Izviđač, drugu nagradu podijelile su maske “Maslačak” Dječjeg vrtića Pčelica i “Vesele kobasice” Dječjeg vrtića Gruž, dok su treću nagradu podijelili “Teće” i “Knezovi” Dječjeg vrtića Pile i “Novine” Dječjeg vrtića Ciciban.

Iako je Maškarani vrtićki dan bio planiran za petak, zbog lošeg vremena odgođen je za današnji dan pa su tako sva četiri dana Dubrovačkog karnevala obilježila djeca i mladi, a na prijedlog ravnateljice, odgojiteljica i roditelja djece predškolske dobi, Maškarani vrtićki dan i iduće godine će se održati zadnjeg dana karnevala, dok će Dubrovački karnevo 2018. najaviti maškarane grupe iz dječjih vrtića Pile i Izviđač mimohodom Stradunom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *