Input your search keywords and press Enter.

Više od 160 tisuća građana glasovalo za uređenje vježbališta na otvorenom

Do kraja glasovanja za uređenje vježbališta na otvorenome tzv. aktivnih zona ostala su još dva tjedna.

Na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/aktivne zone građani do 1. lipnja odlučuju u kojim će gradovima Coca-Cola urediti aktivne zone, za koje je do sada glasovalo više od 160 tisuća ljudi, što ukazuje na veliko zanimanje za projekt koji će se nastaviti i sljedeće godine.

Sustav je glasovanja osmišljen tako da svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, odnosno osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.

Projekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u sklopu svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na kretanje te ih poučiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila. U aktivnim zonama bit će u suradnji s lokalnom zajednicom postavljene sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome, a nakon njihova otvaranja organizirat će se besplatno vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja o uravnoteženoj prehrani.

Partneri su Coca-Cole u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Veleposlanici su projekta Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Više podataka o dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta, aktivnim zonama i postupku glasovanja možete pronaći na društvenim mrežama i mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *