Input your search keywords and press Enter.

Na fotografiji (fotografija 1 u galeriji), na zidu (lijevo od znaka), vidi se da je nešto zazidano. Tu se, do prije dvadesetak godina, nalazio ulaz za poslugu. Na ulazu je bio stalno otvoren raštio.

Taj ulaz je vidljiv i na staroj fotografiji (fotografija 2) zapadnog dijela đardina ville Melka Čingrije. Na toj fotografiji se vide i skale za krov od garaže (“kule”), koje su, izgleda, uništene onda kad je zazidan ulaz za poslugu. Detaljnije informacije o zazidavanju ulaza za poslugu, a osobito o rušenju skala za krov od “kule”, mogao bi nam pružiti sugrađanin Hrvoje Španić.

Na skici (foto 3) ljubičastim je označeno mjesto gdje je taj ulaz za poslugu bio, a crvenim je uznačen put od ulaza za poslugu, do skala na obali (označeno plavim).

Prije zazidavanja ulaza za poslugu, do kupališta “ispod Čingrije”, dolazilo se nesmetanim prolaženjem kroz ulaz za poslugu (ljubičasto), pa bi se išlo “crvenim” skalama (stazom) i potom “plavim” skalama.

Nakon zazidavanja ulaza za poslugu, do kupališta “ispod Čingrije” se ide kroz glavni veliki dvokrilni raštio (označen žutim), zatim skalama (označeno bijelim), pa “plavim” skalama.

Grad Dubrovnik je, u nekoliko navrata ove godine, zaključavanjem “žutog” raštila, uzaludno pokušavao spriječiti građane i turiste da dođu do kupališta “ispod Čingrije”. Posljednji put, to se dogodilo neposredno prije ovog “svečanog čina”:

https://www.dubrovnik.hr/vijesti/regionalni-centar-kompletnosti-za-turizam-i-ugostiteljstvo-u-vili-cingrija-13186

Na fotografiji (foto 4) snimljenoj prekjučer navečer, vidi se da je veliki dvokrilni raštio bio zaključan.

Udruga “Divlja liga vaterpolo” se pobrinula da glavni ulazni raštio od đardina ville Melka Čingrije opet bude otvoren, kao što se to vidi na današnjoj fotografiji (foto 5).

Građani žele da se obnovi raniji pristupni put do kupališta “ispod Čingrije”, na način da se “otvori” nezakonito zazidan ulaz za poslugu, te da se raščisti “crveni” put, koji je potpuno obrastao u draču. Do tada, pristup do kupališta “ispod Čingrije” će bit ovakav, kakav je sada.

Udruga “Divlja liga vaterpolo” će ustrajati u osiguravanju i održavanju stalnog, nesmetanog i neograničenog pristupa do kupališta “ispod Čingrije”, tako da građani ne trebaju biti zabrinuti.

Udruga “Divlja liga vaterpolo”, usput, ukazuje na nevjerojatan “kiks”, koji se potkrao prilikom sastavljanja ugovora o zakupu poslovnog prostora (prilog 6).

U al. 1. čl. 2. tog ugovora, ugovorne strane (Grad Dubrovnik i Dubrovačko – Neretvanska županija) suglasno utvrđuju da ugovorena zakupljena površina obuhvaća čest. zgr. 489 k.o. Dubrovnik [kuća koja se sastoji od suterena, prizemlja, prvog kata i potkrovlja ukupne površine 674.59 m²].

Ogroman pravni problem je taj da čestice zgrade 489, uopće nema u stvarnom upisniku za katastarsku općinu Dubrovnik.

Villa Melka Čingrije je kuća koja je izgrađena na č.zgr. 489 k.o. Gruž i na č.zgr. 2514 k.o. Dubrovnik.

za udrugu
DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *