Input your search keywords and press Enter.

Vile od grafike – Hommage Marinu Držiću

Grafička mapa tri hrvatske grafičarke Nevenke Arbanas, Maje S. Franković i Zdenke Pozaić
Vile od grafike – Hommage Marinu Držiću 1567-2017. predstavit će se u Domu Marina Držića u četvrtak, 9. studenog 2017. u 20 sati.

Mapu će predstaviti Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića i urednik mape i povjesničarka  umjetnosti Iva Koerbler, autorica predgovora.

Ova grafička mapa sadrži ukupno 20 listova papira formata 50 x 35 cm. Na tri lista papira tehnikom dubokog tiska u boji (akvatinta, bakropis u boji, suha igla) otisnute su grafike Nevenke Arbanas, na tri lista papira tehnikom dubokog tiska u boji (akvatinta, bakropis,reservage i suha igla) otisnute su grafike Maje S. Franković i na tri lista papira tehnikom visokog tiska u boji (linorez, drvorez u boji) otisnute su grafike Nevenke Pozaić. Na dva lista papira tehnikom ofseta otisnut je predgovor Ive Körbler na hrvatskom i engleskom jeziku, a na šest listova papira tehnikom ofseta otisnuti su životopisi Nevenke Arbanas, Maje S. Frankovići Zdenke Pozaić na hrvatskom i engleskom jeziku, a na posebnom listu otisnuta je naslovna stranica, i na dva lista impresum na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sve grafičke listove ručno su otisnule Nevenka Arbanas, Maja S. Franković i Nevenka Pozaić u svojim ateljeima i svi su označeni kao autorski otisci. Svaka grafika otisnuta je u 25 primjeraka i označena brojkama od 1 do 25.
Ova grafička mapa posvećena je 450. godišnjici smrti Marina Držića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *