Input your search keywords and press Enter.

Vikend radionica o emocionalnoj inteligenciji u Centru za mlade Dubrovnik

Nešto osjećate u stomaku, a ne znate što vam je? Ponekad imate dojam da Vas ljudi ne razumiju? Ljuti ste i istovremeno vas je stid tog osjećaja? Uvijek „potežete za druge“ i oni su se navikli, čak štoviše očekuju od Vas da ih pretpostavite sebi? Imate dojam da s nekim ljudima „Vi u kupe a oni u špade“? Čini vam se da svi znaju kako ona ocjena iz matematike je čista slučajnost i samo je pitanje vremena kad će svi doznati da ste, u biti, neznalica? Neugodno Vam je tražiti nešto za sebe pa odmah odustanete? Ako se pronalazite u nekim od ovih pitanja, onda su ove radionice kao stvorene za vas! Dođite u subotu i nedjelju od 15h do 19h u prostorije Centra za mlade Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II 44A.

Broj sudionika je ograničen a prijaviti se možete na poveznici: https://forms.gle/fCSc5oUf5SmKYbfr8

Prve dvije u nizu radionica namijenjenih mladima za poboljšanje kvalitete života kroz osnaživanje na području kritičkog i dugoročnog promišljanja, donošenja odluka i samopouzdanja obradit će temu „Emocionalna inteligencija: put do vrsnoće“. Tijekom predavanja i radionica mladi će imati priliku naučiti što je to emocionalna inteligencija, zbog čega ju je bitno razvijati tijekom života i kako to napraviti. Konkretnije, tijekom prve radionice u okviru emocionalne kompetencije bit će naglasak na osobnoj kompetenciji, odnosno, poznavanju osobnih unutarnjih stanja, sklonosti, nadarenosti i pronicavosti, nadzoru osobnih stavova, nagona i potencijala te emocionalnoj sklonosti koja vodi postizanju ciljeva i olakšava ga.
Kroz nekoliko praktičnih aktivnosti vježbat ćemo svjesnost o našim unutrašnjim procesima, njihovoj ulozi i kako nas unutrašnji procesi (dez)informiraju o nama, našim potrebama i našoj ulozi i okolini.

Tijekom druge radionice u okviru emocionalne kompetencije bit će naglasak na društvenoj kompetenciji, odnosno, svijesti o osjećajima, potrebama i interesima drugih te sposobnosti stvaranja željenih reakcija kod drugih (NE manipuliranju drugih!). Kompetencija u ovom smislu smatra se osobita i određujuća kvaliteta ili skup navika koja vodi k većoj učinkovitosti i željenim ishodima kojima se podupiru napori osobe koja se trudi biti uspješna i učinkovita, napose u kompleksnim životnim situacijama. Drugim riječima, stručnost i znanje nisu dovoljni za uspješan i ispunjen život, već način kako se nosimo sa svojom svakodnevicom.
Istražit ćemo što je prercepcija i od čega se sastoji te zašto je važna za formiranje našeg realiteta. Ujedno ćemo praktično raditi na temi naših osobnih granica i kako kada one nisu prikladno definirane patimo mi, okolina i naši odnosi.

Radionice su početne dvije od ukupno šest planiranih na području jačanja psihosocijalnih i organizacijskih vještina mladih koje In medias res, obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem i Bonsai provode u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji keiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprijeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je u iznosu od 75 000 HRK financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i sufinanciran od strane Grada Dubrovnika.

Anja Marković, Udruga Bonsai

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.