Input your search keywords and press Enter.

Promel Projekt d.o.o. izradio je projekt mikrosimulacije prometa koji se odnosi na promjenu regulacije prometa u ulicama Splitski put i Put Republike, a odnosi se poglavito na uvođenje jednosmjernog prometovanja. Dakle, Ulica Splitski put prema ovom rješenju postaje jednosmjerna u dva smjera prema Ulici Vladimira Nazora uz zatvaranje Ulice Put Republike za motorni promet od križanja „Dom zdravlja“ do benzinske crpke INA. 

Primjenom ovog rješenja na raskrižju Dom zdravlja potrebno je rekonstruirati privoz iz Ulice dr. Ante Starčevića na način da se postojeće dvije trake za polukružno skretanje prenamijene za skretanje „ulijevo“ na Splitski put umjesto na Put Republike, što uključuju izmjene vertikalne i horizontalne signalizacije i semaforskog plana rada. Smanjenjem semaforskih grupa i ispreplitanja prometa povećao bi se kapacitet najopterećenijeg raskrižja u Dubrovniku (Dom zdravlja).

Ovaj sistem odvijanja prometa koji bi povoljno utjecao na cjelokupni prometni sustav uključuje uvođenje jednosmjerskog prometovanja Nazorovom ulicom od križanja s Ulicom Splitski put prema Vukovarskoj.

Izloženo rješenje zahtijeva minimalna ulaganja u rekonstrukciju postojeće prometne infrastrukture, te je us kladu s Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika. Rješenje je primjenjivo na postojećoj prometnoj situaciji i kompatibilno s planiranom izgradnjom četverotračne Vukovarske ulice i trotračne Ulice dr. Ante Starčevića. Konačno, navedeni zahvati u prostoru povećat će propusnu moć kompletnog prometnog sustava

Pri prometnoj analizi korišteni su postojeći podaci o prometu i brojanje prometa iz prethodne dvije godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)