Input your search keywords and press Enter.

Video najava CityOS Smart City konferencije i Hackathona 2016.

Svake godine Dubrovačka razvojna agnecija DURA organizira IT natjecanje „Hackathon“ s vrijednim nagradama, odnosno, mogućnošću primjene pametnog rješenja na području Grada Dubrovnika kako bi se potaknuo što veći broj inženjera na osnivanje vlastitih tvrtki.

Ovogodišnji Hackaton održava se u Dubrovniku od 15. do 17. travnja, a promotivni video koji najavljuje i CityOS Smart City konferenciju (9.-10. travnja) prezentiran je javnosti prije nekoliko dana.

Kao rezultat Hackathona možemo očekivati mnoštvo funkcionalnih aplikacija i uređaja, a najbolja rješenja biti će nagrađena. Svi timovi će moći nastaviti razvoj svoje ideje u sklopu Smart City Dubrovnik CityOS laboratorija, koji se nalazi u zgradi DURA-e, nakon čega će se otvoriti i mogućnost testiranja proizvoda u Dubrovniku.

U svibnju 2015. Dubrovačka razvojna agencija (DURA) organizirala je prvu CityOS konferenciju, radionice i Hackathon s ciljem promocije “Smart City” koncepta među programerima, inženjerima, hakerima, stvarateljima, arhitektima i gradskim službenicima. Ovaj jedinstveni pristup urodio je plodom nakon samo četiri mjeseca implementacijom prvog “Smart City” projekta, kojeg su u potpunosti razvili dubrovački startup-i.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *