Input your search keywords and press Enter.

Veliki interes za jesen u Dubrovniku

Više od dvije stotine posjetitelja pratilo je prezentaciju Dubrovnika i jesenske turističke ponude, održanu danas, 1.srpnja 2015. u Münchenu. Najveća bavarska medijska kuća Merkur, touroperator ID RIVA i Turistička zajednica grada Dubrovnika, u multimedijalnoj dvorani Merkur centra upriličili su zanimljivo događanje koje je izazvalo veliku pozornost javnosti.

Putem video prezentacije i slide-showa, te uz pitanja triju voditelja – urednice turističkih priloga Christine Hinkofer, radijskog voditelja Olivera Bendixa, te dvanaestogodišnjeg dječjeg reportera Schorschija, Sandra Milovčević iz TZ Dubrovnik i Mirna Bender, Dubrovkinja zaposlena u Predstavništvu HTZ  Frankfurt, predstavile su grad Dubrovnik, najvažnije turističke atrakcije, izletničku ponudu, te brojne mogućnosti odmora u našem gradu. Posebnu pozornost publike izazvao je uspješni Good Food Festival, koji će se održati po drugi put od 22. do 25. listopada. Touroperator ID Riva, uz ovogodišnji Good Food Festival postavio je i poseban petodnevni program za Dubrovnik, koji, prema riječima vlasnika Selimira Ognjenovića, bilježi odličnu prodaju. Bavarski turisti čine značajan udio u ukupnom broju njemačkih posjetitelja, a ove promotivne aktivnosti doprinijet će daljnjoj afirmaciji Dubrovnika kao grada za sva godišnja doba, što je također dio programa PPS Croatia 365.

Hrvatski chef Branko Ognjenovič, na poziv ID RIVA toursa koji je bio domaćin tratamenta , priredio je buffet-stol s  hrvatskim sirevima i pršutom, te dubrovačkim gulozecama  uz hrvatska vina,  u razgovoru s voditeljima govorio je o dubrovackim specijalitetima. Posjetitelji su dobili i promotivne brošure Dubrovnika, što će im svakako biti od koristi pri dolasku u biser Jadrana.

Nakon jučerašnjeg objeda s bavarskim novinarima, današnja prezentacija dio je promotivne kampanje koja se već neko vrijeme provodi u Bavarskoj, s ciljem promocije dubrovačke turističke ponude u tiskanim i online izdanjima medijske kuće Merkur.

Jelka Tepšić, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.