Input your search keywords and press Enter.

VELIKA PREMIJERA HRVATSKIH KOMPANIJA NA DALEKOM ISTOKU

U Seoulu, glavnom gradu Južne Koreje otvoren je Seoul food 2015,  najznačajniji sajam hrane i pića u Aziji. Svečanosti otvorenja nazočili su i predstavnici hrvatskih tvrtki Agrokor, Kraš, Vindija i Badel 1862 koji izlažu svoje proizvode, kao i brojni drugi uglednici među kojima počasni konzul Republike Hrvatske u Koreji i član Savjetodavnog odbora Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba g. In-Mo Yang.

Diplomatski kor na svečanosti otvaranja predvodio je veleposlanik SAD-a u Koreji Mark William Lippert kojemu se u rezanju vrpce pridružila i veleposlanica Republike Hrvatske u Japanu  Mira Martinec.

Hrvatsko-korejski poslovni klub u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj i uredom KOTRA-e u Zagrebu organizirao je prvi nastup hrvatskih tvrtki na ovom sajmu, kao i posjet prateće hrvatske poslovne delegacije koja će ovom prigodom započeti suradnju s korejskim poslovnim svijetom. Sajam se održava  u korejskom najvećem poslovno-izložbenom centru Kintex, u jednoj od 10 dvorana veličine 76.121m2, s 50 zemalja sudionika, na 3 tisuće izložbenih prostora s preko tisuću izlagača te očekivanih više od 52 tisuće posjetioca.