Input your search keywords and press Enter.

Velika konferencija Centra u subotu u Dubrovniku

Četvrto izdanje velike konferencije Centra „Opasne ideje – Sve dobro što ste oduvijek željeli Hrvatskoj, a nitko se nije usudio provesti“, u subotu će u Dubrovniku okupiti niz stručnjaka. Konferencija će se održati u hotelu Adria (Radnička ulica 46), s početkom u 11 sati.

Opasne ideje predstavit će: Ivica Puljak, Sanja Barić, Dario Pavić, Ivana Ninčević Lesandrić, Alan Uzelac, Marko Rakar, Renata Brkić, Igor Skoko, Marjan Žitnik, Jurica Galešić, Gorana Rosandić i Viktorija Knežević.

Profesor građanskog procesnog prava na Sveučilištu u Zagrebu, jedan od osnivača Europske komisije za efikasnost pravosuđa pri Vijeću Europe (CEPEJ) Alan Uzelac, na konferenciji će govoriti o malom, brzom i korisnom pravosuđu, dok će predstojnica katedre za ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Rijeci Sanja Barić govoriti o reviziji Ustava RH, revizije sustava LP(R)S te reviziji sustava obrazovanja i osobne odgovornosti.

 

‘Tax relief za poduzetnike početnike’ naziv je izlaganja osnivačice Poduzetničkog centra Solin i bivše saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, dok se opasna ideja novinara i IT stručnjaka Marka Rakara odnosi na donošenje propisa i odluka na način da su male tvrtke u prvom planu. Rakar će na konferenciji govoriti i o gašenju FINA-e.

 

Tema partnerice u Feelsgood Capital Venture Fondu Renate Brkić su poslovni anđeli, kao ključni dionici u najranijoj fazi razvoja poslovnog projekta. Na konferenciji će biti riječi i o ekologiji, o kojoj će govoriti Marjan Žitnik, kao i o demografiji, koja će biti tema doc. dr. sc. Darija Pavića.

 

Politički sustav Hrvatske bit će tema izlaganja politologa i savjetnika za odnose s javnošću Jurice Galešića. O javnoj upravi govorit će predsjednik Centra Ivica Puljak, a izlaganje splitskog gradskog vijećnika Centra, pravnika Igora Skoke problematizirat će pitanje slobode govora. Na konferenciji će govoriti i županijska vijećnica Centra Gorana Rosandić, profesorica hrvatskog i ukrajinskog jezika, koja će se osvrnuti na ciljeve i ideale današnjih učenika.

 

Konferencija se održava u organizaciji stranke Centar i zaklade Friedrich Naumann Stiftung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.