Input your search keywords and press Enter.

Veleposlanik Tajlanda kod dubrovačkog gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u službeni nastupni posjet veleposlanika Tajlanda Jakkrita Srivalia, koji boravi u Dubrovniku u sklopu posjeta tajlandskoj zajednici u Hrvatskoj.

 

Ovom prigodom gradonačelnik i veleposlanik, čije je sjedište za ovaj dio Europe u Mađarskoj, razgovarali su o trenutnoj turističkoj situaciji u Dubrovniku, cruising turizmu i budućem rastu, a posebno ga je zanimala mogućnost razvoja ulaganjem u neke druge industrije, osim turizma.

Gradonačelnik je istaknuo projekte na kojima se trenutačno radi u svrhu strateškog planiranja razvoja održivog turizma, te neke od projekata koji će se subvencionirati iz EU fondova, poput uspostave besplatnog wifi interneta na području stare gradske jezgre. Također je naveo i druge industrije u koje se ulaže, kao što je financiranje moderne tehnologije i start-up kompanija.

Veleposlanik je izrazio zahvalnost gradonačelniku za prijem te izrazio želju za promicanjem tajlandske kuhinje u Dubrovniku s obzirom na njezin nedostatak u gastronomskoj ponudi Dubrovnika, ali i Hrvatske općenito.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)