Input your search keywords and press Enter.

Vela Luka: Žive jaslice u Veloj spili

U nedjelju 23.prosinca u 16h u Veloj spili održale su se žive jaslice kakve se rijetko gdje mogu vidjeti. Dočarali su rođenje Isusa uz drage goste sa otoka Korčule i to Crkvenog zbora Don Jakov Salečić iz Smokvice, Mješovitog pjevačkog zbora Moreške iz Korčule te violinista iz Vele Luke.

Organizatori događaja su pokladna udruga Trtajun uz podršku Općine Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka, Centar za kulturu Vela Luka, Komunalnih djelatnosti Vela Luka i Dubrovačko-neretvanske županije.

*

Vela spila jedno je od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Europi i smatra se da je kontinuirano naseljena od mlađeg kamenog doba.

– Uistinu kad govorimo o živim jaslicama, ne možemo zamisliti bolje i posebnije mjesto od ambijenta Vele spile u Veloj Luci, koja je jedan prapovijesni lokalitet, gdje imamo jedan kontinuitet života unazad 20.000 godina. I zbilja kad se ovdje uprizori rođenje Isusovo, onda na jedan način želimo pokazati kako Bog dolazi u ljudsku povijest, naglasio je don Hrvoje Katušić, župnik Župe sv. Josipa, Vela Luka. (izvor: hrt.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)