Input your search keywords and press Enter.

Veganska kuhinja Baskijskog kulinarskog centra

U sklopu projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ koji je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, renomirani španjolski stručnjaci Baskijskog kulinarskog centra od 14. do 16. studenog u Dubrovniku održali su edukativno-metodološke radionice za nastavnike Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Baskijski kulinarski centar tehnički je partner na ovom projektu i jedan je od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara u svijetu koji je osnovalo Sveučilište Mondragon uz skupinu istaknutih baskijskih kuhara 2009. godine s ciljem provođenja obuka, istraživanja, kreativnosti i inovacija u području kuharstva.
Suradnja Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i Baskijskog kulinarskog centra razvija se putem obostranih radnih posjeta gdje se izmjenjuju nove informacije i iskustva koja vode višim razinama u kulinarstvu i gastronomiji.

Prateći današnje gastronomske trendove koji zahtijevaju od chefova da svoje jelovnike obogate raznolikom ponudom ovog puta tema radionica Baskijskog kulinarskog centra bila je veganska kuhinja. Kroz održane radionice nastavnici Turističke i ugostiteljske škole dobili su priliku obogatili svoje znanje novim vještinama potrebnim za pripremu veganskih jela usvajajući nove tehnike i trendove u kulinarstvu. Pripremajući sve skupine jela od predjela, glavnog jela do deserta koristile su se lokalne sezonske namirnice jer njihovo bogatstvo okusa jamči vrhunske rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)