Input your search keywords and press Enter.

Večeras slavljenička emisija u povodu 65. obljetnice Pomorske večeri Hrvatskoga radija

Kultna radijska emisija Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) svoju će 65. obljetnicu svečano obilježiti u ponedjeljak 2. listopada svečanošću na školskome brodu Vila Velebita 2 u Rijeci s kojega će se izravno emitirati i njezino posebno izdanje.

Pomorci i drugi vjerni slušatelji iz svih dijelova svijeta svojim će pozivima tako imati prigodu biti dijelom slavljeničke emisije koja je na rasporedu na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) u ponedjeljak od 20.15 do 24.00, a izravno će ju prenositi pet HRT-ovih regionalnih radiopostaja: HRT – Radio Pula, HRT – Radio Rijeka, HRT – Radio Split, HRT – Radio Zadar i HRT – Radio Dubrovnik. Riječ je o HRT-ovim radiopostajama iz kojih se Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) emitira još od ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

U slavljeničkome ozračju te uz brojne prigodne sadržaje urednici Jadran Marinković, Branka Malnar, Božica Đurđević, Dorina Tikvicki i Vladimir Šetka ugostit će među ostalima ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, državnu tajnicu za more Maju Markovčić Kostelac, pomoćnika ministra za ribarstvo Antu Mišuru, glavnoga tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske Nevena Melvana, čelne ljude ribarskih udruga, predstavnike brodarskih tvrtka i lučkoga gospodarstva te brojne druge goste. Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) tijekom godina ne bi opstala bez vjerne publike te će stoga u slavljeničkoj emisiji dio prostora odvojiti i za izravna uključenja svojih slušatelja.

Neće nedostajati ni ozbiljnih tema o pomorstvu, pomorcima i brodarima. S gostima će se tako razgovarati o izmjeni Pomorskoga zakonika te problemima hrvatskoga ribarstva koji će biti u središtu ovogodišnjih ribarskih susreta. Urednici će ugostiti i novu upravu Jadrolinije i govoriti o spremnosti našega najvećega državnog linijskoga brodara za uvjete kabotaže. Čut ćemo i mišljenje mladih pomoraca o tome što očekuju od Pomorske večeri Hrvatskoga radija (HRT – HR), emisije koja je već šest i pol desetljeća posvećena pomorcima, moru i pomorstvu.

Slavljeničko izdanje Pomorske večeri Hrvatskoga radija (HRT – HR) emitirat će se osim na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) i na HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, HRT – Radiju Split, HRT – Radiju Dubrovnik, HRT ― Radiju Zadar, a diljem svijeta bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, računala i tableta s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.