Input your search keywords and press Enter.

Fotogalerija: Večer s Vladom Gotovcem – Naš slučaj

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, Narodna knjižnica Grad organizirala je Večer s Vladom Gotovcem pod nazivom „Naš Slučaj“ u četvrtak, 5. studenoga, u Salonu od zrcala.

U programu su sudjelovali akademik prof. dr. Tonko Maroević i glumac Boris Svrtan, koji su povodom 85. obljetnice rođenja i 15. godišnjice smrti podsjetili na Vlada Gotovca, hrvatskog književnika i političara koji je značajno obilježio hrvatsku stvarnost druge polovice 20-og i prvo desetljeće 21. stoljeća.

Večer je započela izvođenjem dijelova monodrame „Moj slušaj“ u izvedbi Borisa Svrstana, za koju je dobio Nagradu Fabijan Šovagović  za najboljeg glumca na Festivala glumca 2013.  godine. Tonko Marović govorio je o Vladu Gotovcu i njegovom spisateljskom radu. Za sam kraj Boris Svrstan je pročitao par Gotovčevih pjesama iz zbirke poezije „Ušutkajte pjesnika“.

„Nekoga patnja uništava… Nekome je vodič… S onu stranu vremena…“ ali, “Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje “ (Vlado Gotovac)

Foto: Vedran Levi

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.