Input your search keywords and press Enter.

Već sedam godina Grad Dubrovnik sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Ove godine pravo su iskoristila 204 dubrovačka učenika

Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici u 2023. godini iskoristila su 204 dubrovačka učenika na što je iz gradskog proračuna izdvojeno 22.220 eura.

Program sufinanciranja udžbenika učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Dubrovnika provodi se od 2017. godine, a u prvih šest godina (2017.-2022.) na realizaciju ovog projekta izdvojeno je preko 3,6 milijuna kuna.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole, čiji su osnivači županije, a kojim gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja srednjoškolaca sa svog područja.

Projekt sufinanciranja udžbenika pomogao je brojnim dubrovačkim obiteljima u školovanju srednjoškolaca, posebno u vrijeme promjene udžbenika u okviru reforme Škola za život. Nakon što je projekt postigao svoju svrhu, Grad Dubrovnik je u srpnju 2022. godine donio novi Pravilnik o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima srednjih škola s područja grada Dubrovnika kako bi se pomoglo u nabavi udžbenika obiteljima s nižim primanjima koje primaju dječji doplatak, dok  se kao demografska mjera uvelo sufinanciranje nabave udžbenika s obiteljima s troje i više djece.

Nabava udžbenika i dalje se sufinancira se i iznosu stvarnog troška uz predočenje računa, a najviše do 132.72 eura (1000 kuna).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)