Input your search keywords and press Enter.

Vaterpolisti u Siracusi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija posljednjih je sedam dana odrađivala intenzivne pripreme u Rijeci. Jutros su Barakude s Kantride otputovale na međunarodni turnir u Siracusi.

Turnir okuplja reprezentacije Australije, Grčke, Italije, Rusije, SAD-a i Hrvatske, a održava se od 06.-09. srpnja.

– Posljednjih sedam dana smo u Rijeci radili na fizičkoj spremi i taktici, te smo napravili jedan jako dobar posao. Danas putujemo na Siciliju, na turnir koji će nam biti završna provjera pred samo Svjetsko prvenstvo. Očekuje nas nekoliko vrlo jakih momčadi s kojima se možda i sretnemo tijekom Svjetskog prvenstva, te se nadam, kao i uvijek, da će nas izbjeći sve ozljede. Želim nam svima uspješan turnir. – izjavio je Maro Joković, reprezentativac.

Izbornik je u Siracusu otputovao sa sljedećim reprezentativcima:  Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Krapić, Luka Lozina, Marko Macan, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Sandro Sukno, Loren Fatović, Ante Vukičević, Anđelo Šetka, Maro Joković, Kristijan Milaković, Javier Garcia Gadea, Andrija Bašić i Antonio Petković.

– U Rijeci smo odradili sve što smo planirali, bilo je izuzetno naporno. Rad u teretani, razgovori, video analize te taktički i tehnički detalji, sve je napravljeno na najbolji mogući način. Slijedi turnir u Siracusi, tri utakmice. Rezultatski potpuno nebitan turnir, no bitno je da kroz te utakmice postignemo maksimalnu moguću formu. – rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Utakmice turnira „Citta di Siracusa“ odigravat će se po sljedećem rasporedu:

Petak, 07.07., 18:30 sati Hrvatska – USA

Subota, 08.07., 18:00 sati Australija – Hrvatska

Nedjelja, 09.07., 16:30 – 19:30 utakmice za plasman

Iza turnira reprezentacija 10. srpnja odlazi na kratki odmor kućama, pa se ponovo okuplja u Zagrebu 13. srpnja gdje ostaju na pripremama do 15. srpnja kada putuju za Budimpeštu, na najvažnije ovosezonsko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *