Input your search keywords and press Enter.

Klavirski duo, kojeg čine Zrinka Ivančić Cikojević i Dalibor Cikojević, nastupio je u sklopu glazbenog programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, u petak, 17. srpnja u atriju Kneževa dvora te izveo djela Francisa Poulenca, Dariusa Milhauda i Borisa Papandopula.

Uz plesove i ritmove francuskih skladatelja Poulenca i Milhauda, program koncerta, kao njegov centralni dio, činila je plesna suita hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula Horoskop iz 1935. godine, za koju se slobodno može reći da se radi o neotkrivenom biseru hrvatske glazbe. Suita je, činilo se, festivalskoj publici bila ugodno iznenađenje za uho i oko, a za to su, uz ovaj besprijekorno usklađeni klavirski duo, zaslužni i udaraljkaši Karmen Pervitić i Fran Krsto Šercar te plesači Viktoria Bubalo i Šimun Stankov. Izvedba dvanaest zodijačkih plesova uokvirenih vrckastom francuskom glazbom nagrađana je velikim pljeskom koji je izmamio i glazbeni dodatak na kraju večeri – Dvořákov Slavenski ples u e-molu.

U nastavku glazbenog programa 71. Igara nastupit će Trio Eusebius kojeg čine mlada violinistica Eva Šulić, čelistica Tonka Javorović te pijanist David Vuković, u petak 24. srpnja s početkom u 21.30 sati, također u atriju Kneževa dvora.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, Caboga Stiftung, HEP, OTP banka, Euroherc, ACI, ALH, Tele2, Kraš, Croatia Airlines, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

 

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *