Input your search keywords and press Enter.

Uz Svjetski dan voda 22. ožujka

Zeleni Forum, Eko-Omblići & Zeleno Sunce uputili su žurni otvoreni APEL ZA ZAŠTITU PITKIH VODA RH na slijedeće adrese:
1. Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH
2. Inspekcijskim službama Minist.poljoprivrede RH i Minist. okoliša i prirode RH

VODA=ŽIVOT

Uz Svjetski dan voda 22. ožujka 2016. Eko-Omblići poslali eko poruku – što prije još strožije zaštiti sve izvore pitkih voda u Hrvatskoj i ne privatizirati naše vode!
Jučer su na Svj dan voda 22. ožujka 2016 pod motom VODA =ŽIVOT. (koji se obilježava još od 1992. naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići iz Mokošice poslali glasni eko apel odgovornim institucijama Grada, DNŽ i cijele Hrvatske.
Još strožije treba zaštiti sve izvore pitkih voda u Hrvatskoj te ne dozvoliti privatizaciju istih,
s obzirom da u zadnje vrijeme dobijamo informacije od naših sugrađana preko našeg Zelenog telefona, FB stranice i zelenog e–maila, kako se neki izvori pitkih voda sve više zagađuju (ili gradnjama kuća sa septičkim jamama u blizini ili odlaganjem smeća u samoj blizini izvora). Prisjetimo se samo koliko problema imamo ovdje u zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj koja ima 12 izvora pitkih voda uključujući rijeku Omblu.
Najveći problem što nam je rijeka Ombla često i zamućena i neispravna je ekološka bomba – Grabovica koja se nalazi u II vodocrpilišnoj zoni Omble i koja se po mišljenju stručnjaka treba što prije sanirati i zatvoriti. Ni mještani V.i M. Zatona i Elafita koji piju vodu sa izvora Palata nisu sretni što moraju vodu kupovati ili piti iz cisterni jer im je voda na ovom nekada čistom izvoru vode, zbog raznoraznih gradnja kuća sa septičkim jamama već mjesecima neispravna što je nedopustivo u 21. stoljeću.
U posljednje vrijeme puno se govori o privatizaciji voda – to se ne smije dozvoliti voda je nacionalno dobro, odnosno neprocijenjivo blago ona nije roba i ne smije se prodavati. Stoga stop privatizaciji voda u RH!

Tek kada izlovite i posljednju ribu,
Tek kada posječete i posljednje stablo
Tek kada zagadite i posljednjeu rijeku
Da li ćete shvatiti da se novac ne može jesti!

Voditeljica projekta Voda=Život:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *