Input your search keywords and press Enter.

Uz Svjetski dan voda 22.ožujka

45. Dječji likovno kreativni natječaj na temu :Bez vode nema života, stoga čuvajmo naše pitke vode!
Pozivamo svu djecu Planeta da se odazovu našme 45. dječjem likovno kreativnom natječaju na temu: „Bez vode nema života, stoga čuvajmo naše pitke vode˝.
Voda koju pijemo u Hrvatskoj uglavnom dolazi iz dubine zemlje, iz prirodnih izvora, kroz podzemene tokove i pukotine ili se crpi iz dubokih bušotina.
Podzemne su vode su najčešće duboko u tlu, izvan dosega onečišćenja i utjecaja s površine. Zato je izvorska voda vrlo čista, a često i ljekovita. Sadrži minerale, razne kemijske elemente u tragovima te ostale sastojke koji joj osiguravaju kvalitetu. Hrvatska aje bogata po pitkim voda, po bogatstvu vode Hrvatska je treća u Europi (iza Norveške i Islanda). Voda je izvor života stoga je trebamo čuvati, posebno izvore pitkih voda kojima obilujemo i koji su naše neprocijenjivo vodeno blago!
Zbog važnosti voda na prijedlog Opće skupštine UN od 22.03. 1993. obilježava se Svjetski dan voda kako bi se skrenula pozornost na važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Svoje likovno kreativne radove šaljite poštom do 21. 0žujka 2017 na našu adresu:

Zeleni Forum Eko centar Zeleno SunceEko Omblići 20236 Nova Mokošica, Rijeka dubrovačka

Ili ubacite u naš poštanski sandučić na Eko centru u Mokošici Od izvora 74.
Naš stručni žiri će točna 22. ožujka 2017. na Svjetski dan voda izabrati i proglasiti 3 najbolja likovna rada.
Draga djeco, jedva čekamo vaše radove.

Ml.tajnica: Ivana Bošnjak
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *