Input your search keywords and press Enter.

Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika izradio je glavni projekt rekonstrukcije javnog sanitarnog objekta u Donjem Čelu na otoku Koločepu s uređenjem vidikovca na krovu objekta i krajobraznim uređenjem pripadajućeg parka.

Unutar postojećeg objekta javnog WC-a izvršit će se izmjena instalacija vode i odvodnje, podnih i zidnih obloga, stolarije te sanitarnih elemenata i galanterije. Također će se izvesti trenutno nepostojeća rasvjeta i ventilacija prostora, dok će se odvodnja otpadnih voda riješiti izgradnjom bio jame ispred samog objekta.

Kako prizemnica smještena u neposrednoj blizini mora južno od pristaništa za brodove ima pristup krovu stepenicama, ravna površina krova planirana je kao vidikovac s pripadajućom urbanom opremom; ogradom i klupom za odmor.

Park uz sanitarni objekt krajobrazno će se urediti prema već izrađenom idejnom rješenju, a prostor će se oplemeniti mediteranskim i autohtonim sortama poput lavande, ruzmarina, kadulje te česvine, ljute naranče i masline. Park će se opremiti klupama za odmor i novim rasvjetnim tijelima, a pješačka komunikacija izvest će se šljunčanim stazama.

Grad Dubrovnik u realizaciju opisanog projekta planira krenuti nakon završetka turističke sezone. Procijenjena vrijednost investicije kreće se oko pola milijuna kuna, s tim da su za sufinanciranje projekta javnog WC-a s bio pročistačem Gradu već odobrena bespovratnima sredstva u iznosu 250.000 kuna. Sredstva su, podsjetimo, dodijeljena u ožujku ove godine u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske.

Odnosi s javnostima Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *