Input your search keywords and press Enter.

Uz potpore Grada zaposleno 205 pripravnika

Projekt dodjele potpora za zapošljavanje pripravnika Grad Dubrovnik provodi se već pet godina te je do sada zahvaljujući ovoj potpori zaposleno 205 pripravnika u raznim dubrovačkim tvrtkama. Za potrebe projekta ove godine je u gradskom Proračunu bilo osigurano nešto više od milijun kuna te je u 26 tvrtki zaposleno 28 pripravnika.
Visina pojedinačne mjesečne potpore za zapošljavanje iznosi 2.500 kuna, a dodjeljuje se tijekom pripravničkog staža (godina dana) pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju registriranu djelatnost u gradu Dubrovniku te državnim i županijskim institucijama sa sjedištem i ispostavama na dubrovačkom području.

Potporu za zapošljavanje pripravnika poslodavac dobiva ukoliko angažira nezaposlene mlade osobe s prebivalištem u Dubrovniku do 29 godina starosti, bez radnog staža ili sa stažem do šest mjeseci u struci ili do godinu dana izvan struke, sa stečenim nazivom prvostupnika, magistra struke, ili drugog naziva sukladno posebnim propisima.  Pravo na naknadu poslodavac stječe ako zaposli pripravnike iz evidencije HZZ Područne službe Dubrovnik, uz uvjet da zanimanje nije deficitarno. Natječaj će se raspisati i u 2016. godini te će kao i do sada biti otvoren cijelu godinu.

Tradicionalni godišnji prijem poslodavaca i pripravnika odnosno druženje s Gradonačelnikom i predstavnicima Zavoda za zapošljavanje održat će se  je 23. prosinca 2015. u Velikoj vijećnici s početkom u 11.00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.