Input your search keywords and press Enter.

Uz međunarodni dan djeteta

Zelenu Forum Mokošica, Zeleni telefon Eko-Fon, Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići uz Međunarodno dan djeteta 20. studenog upozoravaju na stalni problem: Djeci Mokošice je dosta vandalizma nad njihovim omiljenim okupljalištima!

U ovoj godini zabilježen je već 53. vandalizam u Eko parku Ombla u Mokošici!
Iz tog razloga upućuju otvoreni apel Policijskim, Komunalnim službama Grada i Pravobraniteljici za djecu RH:

Ovih dana smo ponovo svjedoci vandalizma u Eko parku Ombla kao i Chalistenic parku „Libero Mokosi“ u Mokošici!
Naime prošlih dana ponovo je slomljena drvena kućica za knjige u Chalistenic parku (Vježbalištu) Libero Mokosi a u obližnjem Eko parku Ombla je uz polomljenu klupu, auto sprayom išarana kućica za knjige, slikovnice rasparane i bačene na zemlju! Isto tako ljuljačke su išarane auto sprayom. Pored Eko parka Ombla u Mokošici je išaran bojama i blatom i dio novo postavljenog metalnog rukohvata!
Djeca Mokošice i Eko Omblići su ogorčeni na vandale koje kao da nitko od odgovornih (policija, komunalne službe) ne može zaustaviti! Ovi vandalizmi nisu od jučer oni su započeli još 2004. godine kada su postavljeni prvi drveni eksponati u Eko parku Ombla u Mokošici.
Zanimljivo je da su neke video kamere od strane vandala u jednom i drugom parku namjerno okrenute na drugu stranu kako se ne bi vidjelo što se radi ali očito nitko i ne prati kamere od (iako smo mi par puta od ljetos o tome javno pisali) odgovornih!!?
Do sada je Eko park Ombla u Mokošici izgubio „zahvaljujući vandalima˝ nekoliko važnih drvenih eksponata: 2 drvene kante za smeće, veliki drveni mobile i drvena ulazna vrata parka ali do danas ih Komunalne službe Grada nisu postavile niti u zadnje vrijeme popravljaju slomljene eksponate nego se mi udruge sami snalazimo!
I djeca i mladi Mokošice i Rijeke dubrovačke kao i djeca Grada zaslužuju ugodne, sigurne i kvalitetne prostore za igru i druženje, stoga molimo Grada Dubrovnik da što prije kvalitetno urede Dječje igralište Maslačak, Chalistenic park Libero Mokosi (uz kućicu za knjige tu su slomljene 2 klupe, kanta za smeće te iščupana 3 stabla) te Eko park Ombla (postave ponovo drveni mobile, 2 drvene kante za smeće, ulazna drvena vrata Eko parka te poprave kućice za knjige, klupe i ljuljačke)!

Dvije riječi su samo dovoljne: Počnite odmah!

“Čovječanstvo djeci duguje najbolje što im može dati!!” (Iz Konvencije UN-a o pravima djeteta /1989 god.
Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *