Input your search keywords and press Enter.

Uz Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

„RECI NE DROGI! IZABERI ZDRAVI ZELENI PUT!“ ovogodišnji je moto Eko centra Zeleno sunce.

Uz obilježvanje Međun. dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama:

Svake godine 26. lipnja od 1987. godine Ujedinjeni narodi obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama kako bi podigli svijest o ovom važnom problemu. Ovogodišnja tema je “Kontrolira li droga tvoj život?”. Posljedice ovisnosti utječu na sve nas, na pojedince, obitelji i čitavo društvo. Povećan rizik za razvijanje ovisnosti imaju tinejdžeri i mladi odrasli. Prevalencija korisnika droge kod mladih je dvostruko veća nego u općoj populaciji. U ovom životnom razdoblju javlja se jaka želja za eksperimentiranjem s drogom, a samopoštovanje je često nisko. Korisnici droge su često neinformirani o posljedicama ili nedovoljno svjesni zdravstvenih opasnosti.

I naše ekološke udruge djece i mladih Eko-Omblići & Zeleno Sunce u Mokošici obilježvaju ovaj značajni datum već 21 godinu u borbi protiv zlouporabe droga i ostalih štetnih opijata.
Tako smo prošlu nedjelju i točno na 26. lipnja 2016. u Eko parku u Mokošici imali likovno kreativni performance na temu: RECI NE DROGI, IZABERI ZDRAVI ZELENI PUT! Prvo smo pročitali ulomke iz knjige „Droga opća opasnot“ od Ede Vujić a zatim su mladi ekoaktivisti uz domaće palačinke s čokoladom i prirodne sokove koje smo priredili mi odrasli volonteri pisali i crtali svoje poruke o štetnosti uzimanja droge i ostalih opijata. Evo nekoliko njihovih poruka:
„Stop drogi! Droga ubija!“ Izaberi sport a ne drogu!“ Idi kao i mi u prirodu i uživaj, ostavi se droge!“ „Droga =Smrt!“ „Priključi se nama a ne toj opasnoj drogi!“ „Ne uzimaj drogu ona ti je opasna za život!“

Ovih dana se dogovaramo sa udrugom mladih Forca Mokošica kako bismo 12. kolovoa 2016 na Međunarodnih dan mladih organizirali zabavu i edukativnu radionicu na igralištu Dub (kod Eko parka) u N. Mokošici a s temom „Kontrolira droga tvoj život“. Isto tako željeli bismo ovo ljeto pozvati RI teatar, Rijeka s njhovom predstavom „Lucijin put“ na ovu temu kako bi naši mladi spoznali opasnost za život prilikom uzimanja droge i ostalih opijata.

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *