Input your search keywords and press Enter.

Festa za Zemlju u okviru našeg projekta „Zdrava djeca u zdravoj prirodi“

Uz obilježavanje Dana Planeta Zemlje 22.travnja: Eko-Omblići, Dj Vrtići Pčelica i Sunce te Čistoća u ekološko – edukativnim minutama i eko-akciji Zelena čistka za Mokošicu.

U subotu ujutro oko 10:30 sati bilo je veselo u našem rascvjetanom Eko parku „Ombla“ u Mokošici uz Dan Planete Zemlje. A kako i ne bi kada je po sunčanom i lijepom danu došlo puno djece i dječice kako bi uz ekološko edukativne minute obilježili ovaj važni eko datum Majke nam Zemlje, koji se obilježava od 1972. godine u svijetu a u Hrvatskoj od 1990. godine. A došli su na Festu za Zemlju uz mlade ekoaktiviste Eko Ombliće, djeca dječjeg vrtića Sunce i Pčelica iz Mokošice te predstavnici gradske „Čistoće“.
Prvo su djeca dječjih vrtića Sunce i Pčelica kroz pjesmu i recitiranje pokazali kako čuvaju Planetu Zemlju a potom su to pokazali naši mladi ekoaktivisti Eko-Omblići koji su čitali svoje eko poruke za očuvanje Zemlje, zašto su svi dobili puno pohvala.
Potom su predstavnici Čistoće dijeli djeci šarene balone i letke s porukama kako je važno odvajati otpad jer se time smanjuje zagađanje zraka Planete Zemlje kao i smanjenje stakleničkih plinova u atmosferi.
Uz eko akciju Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš koju su učinili mladi Eko Omblići po Eko parku Ombla i obližnjim dječjim igralištima te sadnju stabla za Zemlju zajedno s djecom dječjeg vrtića Pčelica i Sunce negdje oko podne.
Čuvajmo Planetu Zemlju jer ona je jedini naš dom.
„Zemlja ne pripada čovjeku, čovjek pripada Zemlji!“ (Iz poruke Ind. Poglavice Settlea 1854. g.)

Voditeljica projekta:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *