Input your search keywords and press Enter.

Djeca Mokošice i Grada posadila u Eko parku Ombla u Mokošici zajednički stablo za Zemlju!

Jučer na Dan planeta Zemlje (EARTH DAY), 22 travnja 2015. naš Eko park Ombla u Mokošici je bio prepun djece (oko 120). Moto ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je: „It’s our turn to lead“ „Red je na nam da vodimo!“(misleći na mlade generacije).

Po lijepom i sunčanom danu jučer su se djeca Dječjih vrtića Pile i Dječjih vrtića Pčelica iz Mokošice veselo i opušteno družila i igrala po zelenim livadama Eko parka „Ombla“. Od naših mladih ekoaktivista Eko Omblića i Zelenog Sunca su čuli kako se treba čuvati Zemlju i kako je važno saditi stabla jer ona daju kisik koji dišemo.
Nakon ekoloških – edukativnih minuta posadili su svi zajedno stablo za Zemlju – ovaj put dubrovačku ljutu naranču. Pored dubrovačke ljute naranče djeca su zajedno sadili ukrasno cvijeće i proljetnice što su donijela na poklon za Eko park „Ombla“ djeca Dj.vrtića Pile.
Uz malu okrijepu, izbor najboljih likovno kreativnih radova sa našeg 30. Dječjeg natječja na temu „Planet Zemlja treba naš pomoć“ i relaks vježbu „Pozdrav Suncu“ naši mladi ekoaktivisti oprostili su se od svojih prijatelja obećavši ih voditi slijedeći put na izvor rijeke Omble-najljepše i najmanje ponornice svijeta.

„Zemlja ne pripada čovjeku, čovjek pripada Zemlji!“
(Iz pisma Ind, poglavice Settle 1854 god.)

Predsjednica:
Jadranka Šimunović