Input your search keywords and press Enter.

Uz blagdan Velike Gospe: Feste na Elafitima, u Zatonu i Noć Ploča

TZ grada Dubrovnika i za ovaj tjedan priredila je niz zabavnih programa u turističkim mjestima na Elafitima i u Zatonu, pa će tako već u četvrtak 13. Kolovoza na otoku Šipan , u Luci Šipanskoj, s početkom u 21 sat ,a u okviru programa dvanaeste Ljetne škole filma, koncert održati dvije dubrovačke klape- Klapa Kaše i Klapa Skontradura.

Blagdan Velike gospe , jedan od najvećih katoličkih blagdana , tradicionalno se slavi i pučkim festama. Uoči Velike gospe na Lopudu 14. kolovoza u petak, koncert će održati jedna od najpoznatijih hrvatskih klapa – Rišpet. Stoljetna tradicija slavljenja Gospe velike na Lopudu uključuje hodočašće i ranojutarnju misu u 4 sata u crkvi Gospe od Šunja. U nedjelju 16. Kolovoza na Lopudu će svoj koncert održati i Klapa Kaše. Večeras je u crkvi sv.Nikole na Lopudu s početkom u 21 sat zanimlljivi koncert Kvarteta saksofona Papandopulo.

Kalamota će predstojećeg vikenda također biti mjesto dobre zabave! U Donjem Čelu na rivi , na Veliku gospu 15.kolovoza, organizira se zabava uz glazbeni sastav Ago &Paško Band , dok će 16. kolovoza na istom mjestu koncert upriličiti Limena glazba iz Zatona. Festa Velike gospe također se nizom svečanosti slavi i u Zatonu. Poseban doživljaj bit će ploveći koncert Zatonskom valom brodom na kojemu će svoj program izvesti Limena glazba Zaton na sam dan Velike gospe, a sljedećeg dana 16. kolovoza u Zatonu Malom nastup je Klape Malfi.

U Gradu će se u subotu 15. Kolovoza na plaži Banje održati Noć Ploča, na kojoj će nastupiti Jasmin Stavros, jedan od ponajboljiih hrvatskih zabavljača. Program na jednoj od najatraktivnijih dubrovačkih plaža počinje u 21 sat.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

 

STAVROS-plakat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *