Input your search keywords and press Enter.

Uvedene vinjete za prijevoz kruzerskih putnika na Pile, agencije ne potpisuju ugovore

Izmjene i dopune Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, a u čijoj izradi su sudjelovali i predstavnici turističkih agencija, stupile su na snagu 9. srpnja. Gotovo 20 dana od stupanja na snagu s agencijama još uvijek nije potpisan nijedan ugovor. 

Zahtjeve za sklapanje ugovora, koji se prema izmjenama Odluke odnose na korištenje vinjeta za usluge prijevoza putnika s brodova na kružnim putovanjima iz Luke Gruž na Pile, podnijeli su Applicon Tours, Atlas, Elite Travel i Gulliver Travel. Prve tri navedene agencije još nisu dostavile potpisane ugovore. U Gulliver Travelu svoj su ugovor vratili nadležnom gradskom upravnom odjelu, pritom precrtavši odredbe koje im se “ne sviđaju”.

U ugovoru koji je Gulliver travel d.o.o. dostavio precrtane su odredbe koje se odnose na slijedeće stavke:

– da  vinjeta tijekom jednog kalendarskog dana vrijedi za jedno (određeno) vozilo i to isključivo ono vozilo koje je prvo toga dana iskoristilo vinjetu;
-da je original ovjerene vjerodostojne izjave Gulliver dužan dostaviti društvu Sanitat Dubrovnik d.o.o. osobno ili putem pošte najkasnije u roku od 7 dana od dana na koji se ista odnosi;
-da se ugovor smatra raskinutim, ukoliko se od strane djelatnika Sanitata Dubrovnik d.o.o., komunalnog ili prometnog redarstva Grada Dubrovnika utvrdi da se vinjeta koristila protivno odredbama Odluke i/ili Ugovora.

Takav ugovor, iako ovjeren s njihove strane, Grad Dubrovnik, odnosno Gradonačelnik, ne može potpisati jer stavke ugovora moraju biti u potpunosti usklađene s odredbama Odluke, što ovdje nije slučaj, budući da su samoinicijativno precrtane stavke koje sadrži Odluka Gradskog vijeća. Ista je, ponavljamo, usuglašena s predstavnicima agencija. Stoga je o tome Gulliver Travel obaviješten dopisom .

Ukoliko je društvo Gulliver travel d.o.o. i dalje zainteresirano za potpis ugovora, UO za komunalne djelatnosti će sukladno dostavljenim podacima ponovno pripremiti tekst ugovora (istovjetan prethodno ponuđenom) koji mogu doći preuzeti.

Tvrtka Sanitat Dubrovnik nastavlja bilježiti svaki dolazak na Pile te će agencijama dostaviti fakture s cijenama propisanim Odlukom.

Ovim postupanjem Gulliver Travela jasno je pokazan nedostatak volje za postupanjem prema Odluci Gradskog vijeća i plaćanjem naknade za zaustavljanje i iskrcaj gostiju na Pilama. Podsjetimo i da je u Odluku, amandmanom gradonačelnika, uvrštena i stavka prema kojoj pravo na vinjetu ostaje na snazi do 30. studenog 2018. godine, čime je sa strane Grada pokazana dobra volja rješenjem situacije na zadovoljstvo svih uključenih. Dodajmo i to da ukupno dugovanje turističkih agencija prema Gradu Dubrovniku iz prethodnih godina premašuje 22 milijuna kuna, a 90 posto tog iznosa čini dug pet agencija: Atlas, Elite Travel, MSC krstarenja, Applicon Tours i Gulliver Travel.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *