Input your search keywords and press Enter.

Uvala Lapad – Otegotne okolnosti

Gospar Igor Legaz donosi novosti vezano uz plažu u uvali Lapad:

Prije 3 mjeseca “morski.hr” je objavio informaciju o podizanju kaznene prijave protiv Nikole Dobroslavića i Iva Klaića zbog sumnje za krivotvororenje podataka u javnom registru koncesija, te protiv Marinka Benića zbog sumnje za korištenje krivotvorenim ispravama.

https://www.morski.hr/podignuta-kaznena-prijava-protiv-dubrovacko-neretvanskog-zupana-i-dvojice-zbog-krivotvorenja-sluzbenih-podataka-oko-pomorskog-dobra/

Jučer je “dubrovniknet.hr” objavio vijest da  prema podacima Porezne uprave, tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. nije podmirila 822041.20 € (6209757.78 kn) koncesijskih naknada. Napisan je ukupan iznos duga, ali bi se moglo procijeniti da je riječ o zbroju nepodmirenih koncesijskih naknada za 2020. (pola fiksnog dijela i variabilni dio), za 2021. (fiksni dio i variabilni dio) i za 2022. (fiksni dio i variabilni dio)

https://www.dubrovniknet.hr/lista-poreznih-duznika-dubrovacki-zalasci-sunca-duguju-cak-741-tisucu-eura-za-koncesiju-za-plazu-u-uvali/

Tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. je poslovanje u 2022. godini, okončala s ukupnim gubitkom od 9479116.07 €  (71605918.00 kn), pa mi je shvatljiv razlog nemogućnosti da plaća dugove (općenito govoreći).

Međutim, tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. nije koncesionar sjeverne zone lapadskog kupališta Sumartin (koncesija je prestala 03.07.2020.), niti je koncesionar južne zone lapadskog kupališta Sumartin (koncesija je prestala 22.12.2020.), tako da ne postoji zakonska osnova da nekoncesionar bude obveznik plaćanja koncesijskih naknada za te dvije kupališne zone od 2020. godine.

Pitanje je da li je Porezna uprava pogriješila kada je tvrtku “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. uvrstila na novi spisak dužnika?

Porezna uprava se, očigledno, ravnala prema podacima iz javnog registra koncesija, gdje i dalje falsificirano stoji da tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. jest koncesionar cjeline dubrovačkog kupališta Sumartin.

Dakle, osumnjičenici Nikola Dobroslavić i Ivo Klaić su, ustrajnim ignoriranjem pravomoćnih presuda Visokog upravnog suda RH, doveli u zabludu Poreznu upravu, a udruga “Divlja liga vaterpolo” će dopunom kaznene prijave obavijestiti o tome službu U.S.K.O.K. jer smatra kako se radi o otegotnoj okolnosti u odnosu na tu dvojicu osumnjičenika.

Želim još ukazati da bi i bez (priloženih: Usz.2490.18.jug i Usz.3601.18.sjever) pravomoćnih presuda Visokog upravnog suda, tvrtki “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. morao biti raskinuti ugovori o koncesijama, zbog neplaćanja koncesijskih naknada.  Ugovori o koncesijama se, međutim, ne mogu raskinuti jer su prestali još 2020. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)