Input your search keywords and press Enter.

Ususret prvom dubrovačkom polumaratonu: sport treba biti dio života Grada

Prvi međunarodni dubrovački polumaraton rezultat je uspješne višegodišnje suradnje Grada Dubrovnika s kalifornijskim Montereyjem od kojeg Grad nastoji preuzeti odlične projekte, rekao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na danas održanoj konferenciji za medije na temu organizacije polumaratona koji će se održati 10 svibnja 2015.

Osim gradonačelnika Vlahušića, o projektu su govorili sudionici organizacijskog tima: pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković i predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik Ljubomir Medaković. Vlahušić je između ostalog istaknuo kako je jedan od ciljeva ovog projekta da sport, bilo rekreativni ili profesionalni, postane dio života Grada. Osvrnuo se i na turistički aspekt polumaratona, te istaknuo kako je i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić aktivno sudjelovala u koordinaciji projekta. Polumaraton je svojevrsno priznanje dubrovačkoj atletici i njenom vodstvu, jer je atletika zanemarena zbog neadekvatne infrastrukture, rekao je gradonačelnik te najavio rješavanje pitanja sportske infrastrukture za atletiku.

Pročelnik Katičić rekao je kako u organizaciji cijelog događaja aktivno sudjeluje agencija Next Events Productions te ekipa Portland maratona i Big Sur maratona, te istaknuo da Next Events Productions ima više od 40 godina iskustva u organizaciji maratona i polumaratona u SAD-u. Prema svim predviđanjima, polumaraton na dubrovačkim zidinama mogao bi biti jedan od tri najatraktivnija na svijetu, istaknuo je Katičić. Cilj ovogodišnjeg polumaratona je okupiti do tisuću sudionika i u budućnosti učiniti ovaj projekt tradicionalnim i prepoznatljivim.

Bošković je najavio program projekta, te istaknuo „dječji dan“, utrka djece predškolskog uzrasta koja će se održati dan prije polumaratona, 9. svibnja. Posebno je zahvalio volonterima koji su se uključili u dijelu logistike. Medaković se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji projekta, podsjetio na dobrobit atletike, te istaknuo kako su zadovoljeni svi postavljeni parametri.

Doris Alavija, Grad Dubrovnik