Input your search keywords and press Enter.

USUSRET MEĐUNARODNOM DANU MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

Zamjenica Tepšić na svečanom otvorenju simpozija medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas u Studentskom domu na svečanom otvorenju Simpozija medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik i Opće bolnice Dubrovnik. Uputila je čestitke i zahvale svim medicinskim sestrama i tehničarima, istaknuvši kolika je uistinu njihova vrijednost i snaga djelovanja u društvu, lokalnoj zajednici i zdravstvenom sustavu.

“Nije potrebno previše govoriti o trudu i zalaganju naših medicinskih sestara, ali je ponekad potrebno da svi mi, sami sebe podsjetimo na vrijednost i kvalitetu zdravstvenih djelatnika. U društvu imate zasluženo prepoznato mjesto, a vaša uloga tijekom liječenja i pomoći pacijentima i bolesnicima nema cijene. Zajednički, kroz različite izazove i situacije pokazujete kolika je uistinu vaša životna snaga, htijenje i spremnost da pomognete i utješite svakog čovjeka. Grad Dubrovnik kao jedinica lokalne samouprave, koja nije izravno nadležna za pitanju u zdravstvu, kroz sve ove godine pruža potporu zdravstvenim ustanovama  kako bi imali najbolje uvjete rada i usluge za sve stanovnike na ovom području. Prepoznajući vaš iscrpan i nesebičan svakodnevni angažman u tom smjeru nastavljamo i dalje, na zadovoljstvo pacijenata, ali posebice svih vas medicinskih djelatnika”, naglasila je zamjenica dubrovačkog  gradonačelnika.

Okupljene su pozdravili i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županiije Nina Skurić, predsjednica Dubrovačko-neretvanske podružnice Komore medicinskih sestara, Snježana Busančić, glavna medicinska sestra u Općoj bolnici Dubrovnik Jelena Muhoberac i pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik za sestrinstvo Vedrana Iveta.

Simpozij pod krilaticom “Medicinska sestra u zajednici – kako pomoći pacijentu i njegovoj obitelji?” okuplja medicinske sestre koje djeluju u području palijativne skrbi, brojne lokalne i nacionalne stručnjake koji će kroz okrugli stol i panele razmjeniti znanja, spoznaje i iskustva kako bi doprinijeli unapređenju razvoja sustava i rješavanja gorućih izazova s kojima se susreću djelatnici u zdravstvu. U središtu simpozija biti će teme poput obrazovanja medicinskih sestara,  podizanje standarda kvalitete liječenja bolesnika te načini potpore usmjerene prema najbližim članovima obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.