Input your search keywords and press Enter.

Uspjesi Dubrovnik Triatlona i najava Dubrovnik Akvatlona

Članovi TK Dubrovnika nastupili su 24.09. na popularnom Sprint Triatlonu u Sv. Filip Jakovu, treću godinu ovaj triatlon je organiziran od strane TK Zadar uz pomoć turističke zajednice mjesta. Dionicu od 750 metara plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja su svi uspješno odradili. Ukupno oko 50 sudionika utrke, većinom individualni natjecatelji , a bilo je i nekoliko štafeta.


U kategoriji žena Made Žeravica je apsolutna pobjednica utrke, isto tako u svojoj kategoriji je osvojila zlatnu medalju. Made Žeravica je distancu Sprint Triatlon odradila samo 7 dana nakon iscrpljujuće trke u Puli Half Ironman za koju se pripremala posljedna 3 mjeseca intezivno i koju je uspijesno završila unatoč grubom vremenu tog vikenda u Istri.

U kategoriji muškaraca od strane Triatlon kluba Dubrovnik nastupili su Stijepo Ljubimir, Daniel Marušić i Ivo Dadić. Ivo Dadić je u ukupnom poretku bio šesti dok je Stijepo Ljubimir uz svoj osobni rekord osvojio 10.mjesto, a Daniel Marušić 11.mjesto, u cilj je stigao odmah iza Stijepa nekoliko sekundi. U kategoriji muških iznad 40godina, Daniel Marušić je osvojio srebrnu medalju, dok je Ivo Dadić osvojio zlato. Apsolutni pobjednik u kategoriji muškaraca je profesionalni triatlonac iz TK ZADAR Ivan Gobin.

Ovom prilikom najavljujemo početak prvog dubrovačkog multisport dogadjaja, Dubrovnik Aquathlon, koji će se održati 02.10.2016 s početkom u 17:00. Natjecatelji će nastupati na atraktivnoj plivačkoj stazi ispred stare gradske luke, a trčanje do Sv. Jakova i nazad biti će stvarno posebno uz zalazak sunca preko gradskih zidina. Podizanje brojeva će biti u Lazaretima, od 14:00 istog dana, a zona tranzicije će biti otvorena od 16:30 do 16:50. Završetak utrke i dodjela medalja pobjednicima je planirano oko 18:30.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da se okušaju u ovom laganom i za svakog mogućeg povijesnog prvog multisport dogadjaja u Dubrovniku. Pliva se 1000m, može bilo kojim stilom i bilo kojim tempom, i trči se 5000m do Sv Jakova i natrag s jednim podkrugom, isto bilo kojim tempom. Cilj je sudjelovati, uživati i završiti! Većina sudionika su amateri i rekreativci koji se u slobodno vrijeme bave nekim od ovih sportova ili su generalno aktivni u bilo kojem smislu.

Dodjite i uvjerit ćete se koliko je to lako sudjelovati i biti dio ovog sve popularnijeg sporta u svijetu! Ljudsko tijelo je čudo, a granica je samo vaš um! Tijelo je jače od zamišljenih granica koje je potrošačko neaktivno društvo zadnjih godina nažalost nametnulo većini ! Sportovi tipa akvatloni, triatloni, biciklijade i čak maratoni danas su u masovnom porastu u civiliziranim razvijenim sredinama jer ta iskustva se ne kupuju novcem veća se konzumiraju sudjelovanjem i svaki sudionik je dobitnik!

Akvatlon 02.10. subota, prijave i informacije su na www.dubrovnik-triathlon.com

Na Dubrovnik Akvatlon 02.10.2016. u Dubrovnik dolaze i elitni triatlonci regije, svoj nastup su potvrdili Jaksa Diklic HR, Luka Cupic CG, Nemanja Korac SRB, Djuro Mileusnic HR, Ante Bebic HR, Ivan Gobin HR, Made Žeravica HR, Maja Bonacic HR…svakako bit ce zanimljiva borba za postolje.

Daniel Marusic
DUBROVNIK TRIATLON

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *