Input your search keywords and press Enter.

Uskrs u Dubrovniku

Prema očekivanjima dubrovačkih tursitičkih djelatnika i najavama , u  Dubrovniku bi  Uskrsne blagdane trebalo provesti oko šest  tisuća uglavnom inozemnih turista.

Očekuju se turisti  iz  Hrvatske, SAD –a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva  i drugi. Dubrovnik je tijekom zime bio također živahan , kako zbog globlanog treninga  automobilskog diva „Mercedez Benz“ tako i zbog recentnog snimanja američke filmske produkcije, a od predstojećeg vikenda sa stupanjem na snagu ljetnog reda letenja povećava se i broj posjetitelja Dubrovnika.

Na dubrovačku zračnu luku ovog će vikenda započeti slijetanja avio – kompanija Iberia, Vueling, Eurowings, Finnair, AirLingus, Lufthansa, Austrian Airlines, Norwegian Airlines i drugih, čime će Dubrovnik biti izravno povezan s Madridom, Barcelonom, Bečom, Muenchenom, Londonom, Dublinom, Helsinkijem i brojnim drugim europskim gradovima. Očekuje se da će za Uskrsne blagdane u Dubrovniku provesti oko šest tisuća uglavnom inozemnih gostiju, za koje je pripremljen raznovrstan program.

Tijekom  Velikog  tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 27.ožujka , U organizaciji TZ grada Dubrovnika prigodan koncert na Stradunu u 11 sati izvest će i KUD sv.Juraj iz Osojnika  i Klapa Ragusavecchia,  dok će i mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijeliti pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“. U večernjim satima koncert je Ivana Zaka, ispred crkve sv.Vlaha.

USKRSNI OBJED U DUBROVNIKU

Također, kao dio programa TZ grada Dubrovnika priredila je i gastronomski događaj „Uskrsni objed u Dubrovniku „, koji započinje 26. ožujka. Dubrovački restorani uz ovogodišnjiUskrs pripremaju zanimljive menije, tradicionalna jela i moderne interpretacije hrane koja se stoljećima služila na najveći katolički blagdan. Okusi i mirisi proljeća,  divlje šparoge, mlada janjetina i biž, rafinirani začini i nove interpretacije tradicionalnoh jela dočekat će vas na Uskrsnom objedu.

Banje Beach restaurant lounge & club, Oyster &Sushi Bar Bota, Chihuaua Cantina Mexicana, Pivnica Dubrava, Restorani Gatsby, Horiznot, Kopun, Magellan, mimoza, Orsan, Rozario, Konoba Pupo, te restorani Taj Mahal u Gradu i u Hotelu Lero posebno su se potrudili da vam uz pristupačne cijene, uskrsni objed učine nezaboravnim.

Proljetna salata sa škampima u hrskavom tijestu, Tortilla “tortica” punjena sušenom rajčicom i kozjim mladim sirom s uljem od bosiljka, file orade sa sezamom i povrćem na pari, poširani brancin na pjenici  od brokule, svježi filet brancina u hrskavom povrću s umakom od kapara, janjetina s bižima i koprom, teletina ispod sača te birani deserti poput torte od mrkve i čokolade ili torte od rogača  dio su bogate ponude restorana.

Ne propustite kušati neke od specijaliteta dubrovačkih restorana, kreiranih za manifestaciju Uskrsni objed.

U ponedjeljak, 28.ožujka na rasporedu i tradicionalna manifestacija Uskrs u Primorju, u organizaciji udruge „Dubrovački priorski svatovi“.

 

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

 

Programi:

USKRS 16

uskrsni objed 16

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *