Input your search keywords and press Enter.

Uskrs u Dubrovniku

Prema očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika i najavama, u Dubrovniku bi uskrsne blagdane trebalo provesti oko osam tisuća uglavnom inozemnih turista.

Očekuju se turisti iz Hrvatske, SAD –a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugi. Već od početka travnja, od kad je započeo ljetni red letenja u Gradu se osjeća živost. Za sve Dubrovčane i naše goste turistička zajednica je i ove godine pripremila tradicionalni program na Stradunu – penganje jaja i zabavne programe.

Tijekom Velikog tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 16. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika nastupit će u 10.30 sati KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, nakon čega slijedi prigodni koncert Klape Subrenum na Stradunu a djevojke u narodnim nošnjama kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijelit će pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će, od 10 sati, biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“.

EASTER BRUNCH ILI PO NAŠKI „USKRSNA MARENDA“ U DUBROVAČKIM RESTORANIMA

Duž cijele hrvatske obale Jadrana jedan od najpopularnijih dnevnih obroka bila je svakako marenda. Riječ je o kasnojutarnjem obroku koji se konzumirao oko 11 sati i kasnije, a ovaj lokalni izraz ima svoju internacionalnu inačicu u nazivu brunch. Brunch sve više zamjenjuje i tradicionalni objed, posebno za blagdan Uskrsa, pa je TZ grada Dubrovnika je za sve inozemne turiste i posjetitelje Dubrovnika, kao i lokalno stanovništvo priredila gastro dane pod nazivom – Uskrsni brunch, od 15. do 17. travnja.

Svojom ponudom bruncha u ovom će programu sudjelovati restorani Domino, Gusta me, Kopun, Lajk, Mimoza,Kopun, Orsan, Porat, Taj mahal – Grad i Taj mahal – Hotel Lero, a na njihovim menijima naći će se tradicionalni dubrovački uskrsni kolač – pinca, maštena jaja, šunka u kruhu , mladi luk, janjetina s bižom, riba, kamenice, dubrovačke slastice i niz ostalih prigodnih jela.

Uživajte u proljetnim poslasticama Uskrsnog bruncha!

U ponedjeljak, 17. travnja na rasporedu je i tradicionalna manifestacija Uskrs u Primorju, u organizaciji udruge „Dubrovački primorski svatovi“ koja će se održati u Kliševu.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *